23948sdkhjf

Fra ambulancefører til autolakerer

Efter 14 år uden for faget vendte Brian Jensen for et par år siden tilbage til autolakeringsbranchen og købte Arlys Autolakereri. Det har han bestemt ikke fortrudt.
Brian Jensen startede som fejedreng som 12-årig og blev efterfølgende uddannet som autolakerer hos sin onkel, Arly Jensen, der etablerede Arlys Autolakereri i Nykøbing Mors i 1970. Efter aftjent militærtid og et par år som autolakerer, følte Brian Jensen imidlertid, at der skulle ske noget andet i hans liv, så han startede som ambulancefører hos Falck.

Brian Jensen arbejdede som ambulancefører i 14 år og nød det ansvarsfulde job, hvor det at fejle kan koste menneskeliv, men hvor glæden ved at hjælpe andre er tilsvarende stor. På den anden side var han efterhånden blevet træt af døgn- og weekendvagter samt arbejde på helligdage, så da Arly Jensen for et par år siden ønskede at gå på efterløn og søgte en køber, bestemte han sig til at overtage værkstedet. I første omgang søgte han orlov fra jobbet hos Falck, men han har nu endegyldigt opgivet tanken om at vende tilbage som ambulancefører.

En autolakerer vender tilbage

I hele sin tid hos Falck bibeholdt Brian Jensen en vis tilknytning til faget og til værkstedet, eftersom han i sin fritid hjalp til på sit gamle lærested. Der ventede ham derfor ikke de store overraskelser, da han overtog Arlys Autolakereri i 2008.

Brian Jensen forsøger nu at drive værkstedet videre i den ånd og med de dyder, der tidligere herskede hos Arlys Autolakereri. Det er på mange måder let, da de fleste af de otte medarbejdere har været på værkstedet i mange år og dermed

kender rutinerne. Arly hjælper i øvrigt selv til på værkstedet, når der som nu er særlig travlt.

Der er dog områder, hvor han har fornyet værkstedet. Han har således genoptaget traditionen med at have en lærling efter mere end 10 års pause. Han ser en forpligtelse i at uddanne svende, og samtidig er det vanskeligt at finde faglært personale i området. Det er også en af grundene til, at en af de ansatte svende arbejder videre til trods for, at han allerede har nået pensionsalderen.

Et andet område, hvor Brian Jensen har stået for ændringer, er når det gælder afholdelse af ferie. Tidligere var værkstedet åbent hele sommeren, men Brian har siden han overtog værkstedet holdt fast på, at holde lukket i uge 30.

Udvikling og netværk

På det seneste er der kommet et par nye store kunder til, og det betyder, at kapaciteten på værkstedet i dag er udnyttet til bristepunktet. Det er en helt klar flaskehals, at værkstedet blot råder over én kombikabine med efterfølgende

tørrekabine, hvilket har fået Brian Jensen til at overveje en udbygning af værkstedet - både med flere kvadratmeter og med en stor kabine med masser af plads.

Det vil samtidig øge værkstedets fleksibilitet og give mulighed for lakering af industrielle emner.

Brian Jensen er også i gang med et par andre fremadrettede projekter. Han skal således i august måned indføre Spies Heckers nye forlak, Permahyd Hi-TEC 480, hvilket han glæder sig meget til. Han er meget glad for Baden-Jensens anvendelsesteknikere og har hørt meget godt om den nye forlak.

Et andet vigtigt projekt er medlemskabet af Baden-Jensens Lak OG Knowhow-netværk, som han venter sig meget af. Direkte adspurgt om sine forventninger siger han:

- Jeg glæder mig til at møde de andre medlemmer af

netværket og mener, vi skal samarbejde mest muligt inden for netværket. Udveksling af viden vil være et oplagt område. Hvis et af netværksmedlemmerne for eksempel har viden om en speciel farve skal vi kunne udveksle recepter inden for netværket.

Han ser endvidere netværket som et oplagt forum for kurser om forskellige faglige emner, som for eksempel kurser omkring 3-lags lakeringer. Afslutningsvis udtrykker Brian følgende ønske:

- Netværk gør stærk. Jo flere vi er sammen des

bedre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069