23948sdkhjf

Reservedelsmand ved et tilfælde

Regionsleder Henning Hougaard, FTZ Vejle, fylder 60 år.
Det var lidt af et tilfælde, at Henning Hougaard kom til at beskæftige sig med reservedele. Men det viste sig at være en godt tilfælde. Med en enkelt afstikker til forsikringsbranchen har han nu været reservedelsmand i over 40 år. Og selv om han nu fylder 60 år, fortsætter den erfarne reservedelsmand gerne nogle år endnu. Han har altid befundet sig godt i branchen, som er forandret meget på de 40 år, og som derfor heller ikke er blevet mindre spændende. Så hvis evnerne og helbredet slår til, satser han på en "blød landing" inden for en femårig periode. Blandt andet ved at han fremover alene helliger sig jobbet som leder af FTZ i Vejle med 30 ansatte. I de seneste tre år har Henning Hougaard også været regionsleder for FTZ’s 10 afdelinger i Syd- og Sønderjylland, som Vejle-afdelingen også er regionslager for. Dette job overtages af en kollega.

Henning Hougaard havde som 18-årig en drøm om at blive pilot i Flyvevåbnet. Han var til optagelsesprøve, men kom ikke gennem det meget lille nåleøje, og så måtte han finde på noget andet. Et job skulle han have.

- Jeg så en annonce i avisen, hvor Vejle Motor Compagni, der var Morris-forhandler, søgte en elev til reservedelslageret. Jeg fik lærepladsen, og da læretiden var overstået efter fire år, var jeg indkaldt til militæret, hvorefter jeg kom tilbage til Vejle Motor Compagni, fortæller Henning Hougaard.

Navnkundig grossist

Men i foråret 1973 havde Niels Buhl åbnet NB Autodele på Dæmningen i Vejle, og det lokkede Henning Hougaard. Allerede i september samme år kom Sigurd Søgaard Andersen ind i firmaet og overtog Buhls andel af selskabet, som så kom til at hedde SB Autodele A/S, og det blev i de kommende år en navnkundig grossist. Firmaet specialiserede sig i reservedele til de engelske BLMC-biler, og kunderne var Austin-Morris forhandlere, grossister og mekanikere i hele Danmark.

- Der var tale om parallelimport af dele fra England, Italien, Spanien og flere andre europæiske lande, og der var stadig mange DOMI-biler i Danmark. Så det gik rigtigt godt, og vi udvidede i de følgende år. Først med købet af Simonsen & Nielsen i Kolding i 1978 og i 1981 med købet af importfirmaet Autotex i Risskov samt året efter med åbningen af en afdeling af SB Autodele i Horsens, fortæller Henning Hougaard.

Hovedsædet var flyttet til Horsensvej 72 i Vejle, hvor der også var plads til, at Autotex senere – i 1991 – kunne flytte ind. Der lå en lang række gode agenturer i dette selskab. Og nu var det autodele generelt, der blev handlet med, samt værktøj og teknik til autoværksteder, og SB Autodele/Autotex blev medlem af autogrossisternes indkøbsforening DATI. Henning Hougaard husker blandt andet, at selskabet havde et stort salg af de meget populære gennemsigtige soltage.

Afstikkere

Efter ni år i SB Autodele, hvor han primært var beskæftiget med indkøb, blev Henning Hougaard sælger i SBS med Fyn samt Syd- og Sønderjylland som område. Herefter fulgte cirka tre år som forsikringssælger og en periode hos Obtec i Odense, da Søgaard igen havde brug for Henning Hougaard.

- Jeg blev i 1993 ansat som indkøber i Autotex, som var datterselskab af SB Autodele med egne varer og kunder, men allerede samme år ønskede Søgaard at trappe ned, og jeg blev underdirektør og daglig leder for begge selskaber, siger Henning Hougaard.

Inden Sigurd Søgaard Andersen efter en længere sygdomsperiode døde i 1997, havde han solgt SB Autodele/Autotex A/S til Bak & Uhrenfeldt i Aalborg, men SB Autodele fortsatte indtil 2003 som selvstændigt firma med Henning Hougaard som administrerende direktør og kunne i 1998 fejre 25 års jubilæum. Siden 2006 har selskaberne været fusioneret ind i FTZ.

Nye tider

- Det har været nogle meget spændende år med en fantastisk udvikling. Tidligere havde alle værksteder et lager med de mest gængse reservedele. I dag er grossisten deres nærlager, og de kan få reservedele leveret med to timers varsel flere gange om dagen. Over 60 procent af ordrerne foregår over web’en, hvor vi tidligere brugte meget tid på telefonbestilling. Hvor man tidligere reparerede mere og havde brug for mindre reservedele, er det i dag langt større enheder, vi leverer, som udskiftes. Alle værksteder kan handle hos os, og vi har mange mærkeværksteder blandt kunderne, som køber OE-dele og matching quality-dele , opsummerer Henning Hougaard.

- Det er afgørende, at vi som grossist sørger for hele tiden at være på forkant og tænker langt frem ikke mindst med hensyn til uddannelse, og det ved vi, bliver modtaget godt af vore kunder, siger Henning Hougaard.

Indtil videre har Henning Hougaard ikke planer at hente golfkøllerne ned fra loftet, men måske i løbet af nogle år. Foreløbig bruges fritiden mest på camping. Om foråret og efteråret i Danmark, og om sommeren hægtes campingvognen efter bilen, og så står den på tre uger i Italien – gerne Rimini.

Fødselsdagsreception for Henning Hougaard tirsdag 21. september kl. 14-18 på Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141