23948sdkhjf

Vandt guld uden bakgear

Over målstregen med gearskade.
Frank Nielsen fra Midtbyens Auto-Service i Skanderborg havde sat den lille røde Citroën C2 R2 Max rallybil op til både det tredje af i alt fem løb til Danmarksmesterskabet i rally og DASU mesterskabet, som blev kørt i et og samme løb. Stedet var Nykøbing Falster, og forhåbningerne var store inden løbet.

Løbet bestod af i alt tolv hastighedsprøver, og fredag inden løbet havde Frank Nielsen og andenkøreren Børge Jensen mulighed for at køre hastighedsprøverne igennem. Alt gik som det skulle, og derfor var forhåbningerne store, inden det ti timer lange løb blev skudt i gang lørdag klokken tolv fra Nykøbing Falster Hallen. Optimismen steg igen prøve for prøve, og de to lå til at vinde, lige indtil prøve nummer syv var ved at være overstået.

- Pludselig kunne vi høre en hjerteskærende lyd fra gearkassen, og vi tænkte, at nu var det slut. Det lød bare ikke godt, og vi talte om det i samtaleanlægget. Der var to muligheder, som vi så det. Fortsætte eller stoppe for at se, om vi kunne finde en fejl, fortæller Frank Nielsen.

- Vi blev enige om det sidste, men vi kunne umiddelbart ikke finde årsagen til at gearkassen hylede. Efter endnu en rådslagning enedes vi om at starte på den ottende prøve, og kunne vi gennemføre en omgang eller to af den, ville vi holde på til den bitre ende. Men da vi havde kørt halvanden omgang forsvandt lyden mirakuløst, og vi var mere eller mindre sikre på, at det havde været et forbigående fænomen.

Hyl og jubel

Resten af prøverne forløb som de skulle og efter hver prøve, rykkede sejren nærmere og nærmere. Bilen opførte sig eksemplarisk, og hylene fra gearkassen var næsten glemt, da de to kørte over målstregen som vindere af guld i rally i rally i DASU regi og bronze i Danmarksmesterskabet i rally i klassen for forhjulstrukne biler fra 0-2000 kubikcentimeter.

- Jublen ville ingen ende tage, for dels havde vi vundet guld i DASU regi, hvor vi nu ligger som nummer et. Men vi havde samtidig også kørt en vigtig tredjeplads ind i kampen om Danmarksmesterskabet, hvor vi nu ligger som nummer to. Fejlen på gearkassen fandt vi, da vi skulle bakke med bilen, for bakgearet manglede. Næste uge bliver travl, for de specielle dele til gearkassen skal først hjem fra Frankrig, og først når delene er her, kan jeg køre bilen klar til løbet næste weekend, hvor vi skal køre næstsidste afdeling af de to Danmarksmesterskaber, der er tilbage, siger en fortrøstningsfuld Frank Nielsen.

De to sidste løb, skal køres den første weekend i oktober ved Bramminge, og det femte og sidste afgørende løb skal køres ved Slagelse første weekend i november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094