23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

HYUNDAI ER KÅRET som mærket med den bedste kvalitet i tyske AutoBild, i den seneste kvalitetsrapport årgang 2010 - foran alle de tyske og japanske mærker.

DEN TYSKE REGERING vil fremme brugen af naturgas som drivmiddel til fremtidens biler, der udleder mindre CO2.

TOYOTA PRIUS HYBRID er den mest miljøvenlige bil, i henhold til en ny tysk rapport, sammen med Toyota Auris Hybrid foran modellerne Toyota iQ, Honda Insight Hybrid, VW Polo 1.2 BlueMotion, Nissan Pixo, Suzuki Alto, Smart fortwo, og Honda Civic Hybrid.

DA DEN AMERIKANSKE regering reddede GM med et stort lån, fyrede man samtidig Rick Wagoner som topchef. En ny bog i USA oplyser, at regeringen ville ansætte Renault-Nissan chefen Carlos Ghosn, men han sagde pænt nej tak.

VW HAVDE MERE end en halv million besøgende til årets familiedag forleden hos 1200 tyske forhandlere, hvor man samtidig viste de to faceliftede Touran og Sharan i nyt "dress".

FIAT HAR TILBUDT Toyota salgschef i Europa, 49-årige Andrea Formica, stillingen som ny ansvarlig for Fiats fire mærker i Europa.

KINAS STØRSTE BILPRODUCENT SAIC fik en fremgang i august på 22 procent til 286.814 enheder. SAIC er partner med GM og VW.

BMW HAR FREMLAGT en tiårs plan, hvor man forventer en stigning i salget på intet mindre end 65 procent.

OPEL HAR HAFT familiedag på fabrikken i Rüsselsheim ved Frankfurt, hvor de besøgende så det hele lige fra udvikling til produktion, vindtunnel, og forskningsafdelingerne, med ledelsen som værter. Der kom mere end 60.000.

DE AMERIKANSKE sikkerhedsmyndigheder undersøger for tiden Jeep Grand Cherokee 1993-2004 efter brande ved optankning. Mange er kommet til skade med 13 dødsfald, oplyser NHTSA.

HYUNDAI OG PSA vil fremstille elbiler fra en ny fabrik i Spanien, med en beskeden start på få tusinde op til senere 30.000-50.000 årligt.

DEN MEST SOLGTE bil i USA er fortsat Ford F-serie pickup. Efter årets første otte måneder med 338.446 enheder foran pickup’en Chevrolet Silverado med 335.530 enheder. Herefter kommer Toyota Camry med 220.061 biler, Honda Accord med 211.504 biler, Toyota Corolla/Matrix med 188.126 enheder. Først på ottendepladsen kommer den første amerikanske personbil, Chevrolet Malibu.

TOYOTA VIL STARTE produktion af Yaris-Hybrid i Nordfrankrig næste forår, oplyser et japansk dagblad.

HONDA TILBYDER GRATIS vinterdæk i Tyskland ved køb af ny bil.

GM FORDOBLER produktionen af motorer fra 2013 i Ungarn.

MARUTI-SUZUKI INVESTERER 7,5 milliarder kroner i den indiske produktion over de næste tre år.

BILPRODUCENTEN BYD i Kina fik en tilbagegang i salget i august på 5,9 procent sammenlignet med måneden før.

RENAULT HAR LANCERET nye dieselmotorer i Kangoo, der yder fra 75 til 90 og 110 hk med partikelfilter.

SKODA HAR MODTAGET seks hædersbevisninger i Storbritannien i år. Den seneste er prisen "Private Hire Car of the Year" for den nye Superb, kåret af "Professionel Driver" magasinet.

CONTINENTAL HAR PÅ ti år fremstillet 40 millioner Piezo-dyser til dieselmotorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096