23948sdkhjf

Hella øger omsætningen

Hella, der er førende inden for belysning og elektronik til bilindustrien, øgede omsætningen i regnskabsåret 2009-10 med otte procent til 3,6 milliarder euro. Driftsresultatet før renter og skatter endte på 146 millioner euro, hvilket skal sammenlignes med 97 millioner euro i det foregående regnskabsår.

Væksten i omsætningen skyldes de skrotningspræmieordninger, som forskellige lande har indført samtidig med, at eksporten til Kina vokser.

Egenkapitalforrentningen var på 28 procent. På grund af et lån på 300 millioner euro fra oktober 2009 og forskellige former for refinansiering er virksomhedens kapitaldækning udvidet så meget, at i 2013-14 vil der ikke længere være behov for refinansiering.

- Resultatet viser, at vi kan have succes selv under dårlige vejrforhold. På grund af den økonomiske krise og dens virkninger, der var mærkbare i regnskabsårets første seks måneder, så vel som den hurtige vækst i produktionen siden januar i år, har det forløbne år 2009-10 været en rigtig udfordring for Hella, siger Dr. Jürgen Behrend, formand og direktør for selskabet.

- Det gode result afspejler først og fremmest de forholdsregler, vi tog for at tilpasse vores strukturer og reducere omkostningerne, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063