23948sdkhjf

Overskud hos Via Biler

Århusiansk Toyota-forhandler kom rigtig godt igennem 2009.
På trods af krisen i den danske bilbranche har Via Biler A/S netop afleveret et årsregnskab for 2009, hvor resultatet blev et overskud før skat på 2,8 millioner kroner mod et underskud på 2,3 millioner kroner i 2008 - altså en pæn fremgang.

Via Biler er en af landets største Toyota-forhandlere med bilhuse i Århus Syd, Århus Nord, Silkeborg og Skanderborg. I 2009 solgte Via Biler 1605 nye Toyotaer, og kunne derfor fastholde den samlede omsætning fra 2008 - fra 379 til 375 millioner kroner. Staben er reduceret fra 87 til 74 medarbejdere.

Direktør Erik Rasmussen forklarer, at selskabet siden efteråret 2008 løbende har foretaget tilpasning af medarbejderstyrken samt reduceret varelageret af brugte biler fra cirka 500 til 100, svarende til en reduceret pengebinding på over 30 millioner kroner.

Med udgangspunkt i denne lagerreduktion er Via Bilers soliditet forøget fra 33 procent per 31. december 2008 til 61,5 procent per 31. december 2009, ligesom selskabet ved udgangen af regnskabsåret 2009 var selvfinansierende.

- Resultatet er et udtryk af en meget kompetent medarbejderstab, der hver eneste dag gør en ekstraordinær indsats for at leve op til Via Bilers mission om at skabe langvarige forhold til virksomhedens mange loyale kunder, understreger direktør Erik Rasmussen, der på alle områder er utrolig stolt af sine medarbejdere.

- Alle kan sælge biler. Derfor har vi hos Via Biler besluttet, at vi vil fokusere på at sælge et forhold i stedet for. Nemlig forholdet mellem den enkelte kunde og Via Biler. Ambitionen er enkel. Fuldstændig tilfredshed er målet, fastslår han.

- Vi tilbyder mange af de samme ydelser som andre virksomheder i bilbranchen. Men mine medarbejdere og jeg fokuserer ikke på at sælge den enkelte ydelse. Vores fokus ligger på generelt at behandle vores kunder på en måde, der giver dem lyst til et fortsat samarbejde med os, bemærker Erik Rasmussen.

Via Biler A/S er del af Via Biler Holding A/S koncernen, der pr. 31. december 2009 har en samlet egenkapital på små 28 millioner kroner.

- Derfor glæder virksomheden sig til at kunne påtage sig flere spændende udfordringer i den danske bilbranche i de kommende år, siger han og roser forholdet til Nordea i Århus gennem mange år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079