23948sdkhjf

Klampenborg Classic Motor Meeting 2010

Søndag den 9. maj er bøgen endnu en gang sprunget ud i Dyrehaven, og Galopbanens porte slås op til Klampenborg Classic Motor Meeting for 26. gang. Efter en lang kold vinter er denne festlige begivenhed blevet den dag, hvor mange klassiske køretøjer luftes for første eller anden gang i det nye år. Udover det traditonelle træf for biler, motorcykler, knallerter og fly, så er der i år udvidet med et indendørs samlermarked.

Årets omdrejningspunkt er Alfa-Romeos 100 års jubilæum, og dusinvis af disse ædle biler har fået tildelt deres eget parkeringsområde. Helt fra Sverige kommer der Alfa'er blandt andet en meget sjælden førkrigs-model 8C 2300, der minder om den på årets plakat. Ved 12-tiden starter fødselsdagsparaden med så mange forskellige Alfa-Romeo'er som muligt.

- Der vil igen i år være et veloplagt jazzorkester om formiddagen, ligesom vor stedlige jockey (disc-), vil spille gamle plader af swingende kvalitet. Igen i år inviterer Veteranposten til gratis adgang for alle som forhåndstilmelder sin klassiske bil/køretøj på www.veteranposten.dk. Den almindelige entré er stadig 50 kroner pr. voksen, fortæller Niels Nørgaard.

I år vil der ud over de sædvanlige 15 kategorier også være en særlig præsentation af meget sjældne biler, som man ellers ikke ser på gaden. Det er foreløbig tilsagn fra eksotiske mærker som Talbot-Lago, Bentley, Alfa Romeo 1750 6c Zagato og et sjældent besøg af Prins Knuds perfekt restaurerede Chrysler Limo fra 1953, og der ventes at komme flere sjældent sete køretøjer med i paraden.

- Det er blandt andet lykkedes at lokke en gudesmuk og uhyre sjælden Talbot-Lago fra 1948 til at komme. Den er håndbygget i ganske få eksemplarer og dette er det ene af to tilbageværende eksemplarer i verden, siger Niels Nørgaard.

Arrangøren Kim Polte håber på perfekt vejr, så rekorden på 1100 biler kan blive slået i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094