23948sdkhjf

Værkfører og ven siger farvel til jobbet

Jørgen Hansen, Degn A/S, går på pension efter 47 år. Reception den 7. maj i Høng.
Man skal ikke være i tvivl om, at chefen - Niels Degn - udtrykker sig fra hjertedybet, når han siger, at det ikke "bare" er en god værkfører, der siger farvel til jobbet 1. maj. Det er også en ven i et nærmest broderligt forhold, der cykler hjem til konen, haven - og racercyklen, for at passe sin efterløn som 62-årig.

Jørgen Hansen stopper som værkfører, gennem 25 år, og medarbejder i Rasmus Degn A/S – gennem 47 år. Det bliver en vemodig dag for både værkfører og chef.

Jørgen Hansen blev ansat hos Rasmus Degn A/S i 1963.

Som tankpasser og arbejdsdreng. Nå ja, så blev han tilbudt en lærlingekontrakt - og så var det "ægteskab" ligesom på plads.

Bortset fra værnepligten har Jørgen Hansen været virksomhedens faglige ansigt udadtil lige siden. En dygtig mekaniker, en blæksprutte ved telefonen, en formidabel koordinator - det bindende led i en arbejdsom hverdag for 15 ansatte i et firma, der reparerer biler i alle former og størrelser, traktorer - og som også er en salgsforretning. Antallet af medarbejdere har forresten aldrig været større end nu.

- Vi havde en lidt tynd periode i fjerde kvartal sidste år. Men nu er der gang i butikken igen, siger Jørgen Hansen.

I år er det 25 år siden, at Jørgen Hansen blev værkfører. Og på falderebet kan han sige, at han har arbejdet sammen med - og for - tre generationer af familien Degn, der etablerede virksomheden tilbage i 1947. Først var det Rasmus, så Niels - og nu Mads, 29 år. Det ligger til højrebenet, at når Anne-Grethe og Niels siger farvel, er det Mads, der tager over. Men det er en helt anden historie.

Jørgen Hansens arvtager er også på plads. Mogens Zadlo Henriksen, som også har været i Degns brød gennem mange år - og samboende med Anne-Grethe og Niels datter, Stine. Det er så en helt tredje historie.

- Jeg siger farvel til et godt, varieret, spændende og udfordrende job. Det gør man naturligvis med vemod, men også med tanken på, at når man ikke er ældre, er der mange ting, jeg ikke har nået, jeg nu får mulighed for at dykke ned i. Og venskabet med Degns vil altid bestå. Vi ser hinanden privat - har eksempelvis holdt nytårsaften sammen i 40 år - så det går nok.

Jørgen Hansen har lidt ferie til gode, hvorfor han stopper 1. maj. Men for alle, der gerne vil hilse på værkføreren - er den officielle skæringsdato fredag 7. maj. Den dag fejres han af familien Degn ved en afskedsreception i Rosenvængets selskabslokaler i Høng fra klokken 13 til 16, hvor man også kan sige goddag til Mogens Zadlo Henriksen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078