23948sdkhjf

Classic Car Meeting indleder sæsonen på Ring Djursland

Ring Djursland lægger asfalt til starten på Classic Car Meeting i den kommende weekend. Lørdag den 8. maj er der træning og tidtagning, mens løbene foregår søndag den 9. maj.

Som tilskuer bliver det en rejse tilbage i tiden til sidste halvdel af 60’erne og starten af 70’erne, når de mange fine klenodier triller frem til startstregen. Der er også endnu ældre biler fra tiden lige efter sidste verdenskrig, men det får ikke ejerne til at holde sig tilbage. De skal simpelthen ud på banen og gi’ den gas.

Det historiske islæt på Ring Djursland kommer til at bestå af tre klasser for historiske standard- og sportsvogne, et felt af klassiske formel biler og gruppen for de såkaldte Youngtimers, som endnu ikke er gamle nok til at opnå klassikerstatus. De nyeste biler er fra 1976, men det er primært biler som vore forældre, bedsteforældre eller onkler kørte i for årtier siden, og de mange fine biler bliver kørt til grænsen på banen. Deltagerne har nemlig ikke anskaffet deres biler, fordi de skal bruge weekenden til at pudse og polere. Nej, de skal bruges, sådan som det oprindelig var tiltænkt. Det er biler som Lotus Cortina, Morris Cooper, Porsche 911, BMW 2002, Fiat Abarth og mange flere. Dertil kommer Formel Ford, Bel-Ray SSC Challenge med det traditionsrige SSC Festival, samt premiere på den nye sportsvognsserie Big Wheels Super Car Challenge, en klasse for åbne og lukkede tosædede sportsvogne, hvor der afvikles to løb, hvor første afdeling kommer til at foregå over en time med indlagt pitstop.

.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078