Motor-magasinet på kanten af Atlanterhavet
Læserrejsen til Færøerne blev en livsoplevelse for læsere og annoncører.
Sådan var det, da Motor-magasinet havde fået lokket læsere og annoncører med på en studietur til Færøerne.
Sindet blev i høj grad åbnet af den anderledes natur, som man hele tiden er tæt på og undergivet.
Det var ikke revolutionerende nyt, der mødte selskabet hos Reyni Service, Færøernes ubestridt største Toyota-forhandler, hos BBR Service, det reneste autoværksted med unik beliggenhed, på bilinspektionen, der også er motorkontor, på forbrændingen, som trods navnet ikke brænder biler, men modtager dem til miljøbehandling og ophug som hos en dansk ophugger dog uden at hente anvendelige og genbrugelige dele ud og ikke mindst øernes tekniske skole, som pludselig førte til skjulte garager med veteranbiler og customcar i pink med plydsindtræk.
Men mindre kunne gøre det afhængig af ens hjemlige position i autobranchen.
En lille revolutionerende oplysning var det nok for de fleste, at et færøsk forsikringsselskab har en udbetaling på omkring 50 procent på skader. Herhjemme er den cirka 85.
Næppe var selskabet lukket ud af flyet, før man sad i en lille vippende båd inde i klippehuler, hvorover fugle på andre tider af året lever og lægger deres æg.
Noget overraskende ventede senere på turen en sejlads i en meget hurtigtgående 15 personers gummibåd, som forsøgte at gøre turen uden for tors-havnen udelukkende på bølgetoppene, hvilket kun lykkedes delvist.
Så var der mere ro på busturene rundt på 10-12 bro- eller tunnelfaste øer til de spredte seværdigheder som første åbningsdag på en nedlagt hvalstation, en utænkelig eventyrhave, Christianskirken i Klaksvik med solosang bare for gruppen, rundende en speedsnakkende guide på et antikt apotek til besøg på kanten af Atlanterhavet.
Flere steder bragte den lokale guide Sámal Bláhammer os ud, hvor der var 301 meter til Atlanterhavet, en meter til kanten og 300 meter lige ned.