23948sdkhjf

Gode råd til fremtidens bilfolk

Øget interesse for at blive biløkonom - en uddannelse til fremtidens bilbranche.
Gl. Vindinge Konferencecenter ved Nyborg lagde vanen tro lokaler til, da der mandag den 22. august var intro-arrangement for det nye hold biløkonomer, årgang 2011-2013.

- Den nye årgang tæller 15 studerende, 10 i Aarhus og fem i Lyngby, en pæn fremgang i forhold til de seneste to år, hvor der sammenlagt har været samlet 10 studerende per hold, men lavere end under "højkonjunkturen", hvor vi var over 20 studerende på en årgang, siger koordinator for uddannelsen, Finn Rolighed.

Ud over en orientering om biløkonomuddannelsen ved Finn Rolighed og gruppe-diskussioner om forventninger til og arbejdsopgaver for en biløkonom bød eftermiddagen også på en stribe gode råd og erfaringer til de nye studerende og de involverede bilforhandlere.

40-årige Morten Buus fra Peugeot-forhandleren Aunsbjerg, som selv er biløkonom tilbage fra 1997, delte således ud af en virksomheds erfaringer med at have en studerende. Hos Aunsbjerg er det et defineret mål, at de studerende skal opnå afsluttende tocifrede karakterer, og med to gange 10, to gange 13 og en gange 12 er målet hidtil opnået.

- En god start er vigtig, og derfor er en god intro-plan væsentlig, sagde Morten Buus og pegede på en stribe succeskriterier for en studerende:

Generalist frem for specialist. Ikke ansat til en enkelt afdeling. Samt aktiv sparring som den største succesfaktor. Hans råd til sidstnævnte er infomøder hver 3.-4. måned mellem virksomhed og studerende, relevante opgaver og en klar opfordring om at tage til udlandet i praktik.

- Em biløkonom er ikke klogere end andre, men vedkommende kender virksomheden, er engageret, lærer den rette arbejdsholdning og får indblik i ledelsesproblematikker, sagde Morten Buus og oplyste, at Aunsbjerg efter nogle år bruger uddannede biløkonomer som afdelingsledere, forretningschefer og medejere.

Inspiration

Det var også gode råde fra to biløkonomer, som gik på uddannelsen i 2005-2007, og som i øvrigt begge nu er ved at videreuddanne sig inden for HD.

- Tænk langsigtet og tænk allerede tidligt over valg af tilvalgsfag, var derfor opfordringen fra Kristian Winther, Ejner Hessel, og Casper Sig, Scalepoint.

- Som studerende får man mange oplevelser og bliver meget inspireret. Hjemme i virksomheden bør man præsentere denne inspiration for ledelsen. På uddannelsen er der hele tiden en aktivitet, der holder en i gang, og så kan vi kun opfordre til at søge til udlandet i praktik. Det er givet godt ud, sagde de to dimittender og tilføjede:

- Det I selv giver, får I mange gange igen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063