23948sdkhjf

Håber at andre forsikringsselskaber følger Tryg

FDM, samt autobranchens konsulent Hans Bruun, regner med, at kvalitetskontrol og reparationskrav vinder indpas i forsikringsbranchen generelt.
Det er et ærligt ønske om at forbedre kvaliteten i reparationsarbejdet, der har fået Tryg Forsikring til at indføre et nyt tiltag om kvalitetskontrol og uddannelse af taksatorer, mener Forende Danske Motorejere, FDM. Divisionschef Henning Pedersen sidder med i Trygs arbejdsgruppe om kvalitetskonceptet som repræsentant for FDM. Han håber, at andre forsikringsselskaber vil gå samme vej og siger, at foreningen gerne stiller op hos også andre forsikringsselskaber, der måtte ønske det.

- Vi er jo fælles om samme kunde, forbrugerne, og det er et rigtig godt tegn, at de involverede parter i auto- og forsikringsbranchen har sat sig sammen med FDM for at få skik på reparationskvaliteten. Vi har på vores testcentre kunnet påvise rigtig mange forkerte reparationer ved kontrol af skader, og det var blandt andet omtale i FDMs blad Motor, der fik dialogen til at blusse op, siger Henning Pedersen.

Han tilføjer, at man ikke har diskuteret reparationsbetaling i gruppen, der af branchefolk bliver fremhævet som en mulig hæmsko i forhold til at stille reparationskrav og hæve kvaliteten.

- Taksatorerne bliver nu i højere grad værdige forhandlingsparter for værkstederne, når skadesarbejde med nye sammenføjningsteknikker skal vurderes i omfang og pris. Alle parter er som udgangspunkt reelt interesseret i kvalitet, og gennem dialog og uddannelse får vi nu en bredere forståelse for reparationsarbejdet, siger Henning Pedersen.

Græsrodsstart

En drivende kraft i arbejdsgruppen er konsulent Hans Bruun, med en baggrund på såvel værksteds- som bilimportørsiden. Han mener også, at andre forsikringsselskaber nødvendigvis må følge trop på det kvalitetskoncept, som også vinder frem i nabolande som Norge og Sverige.

- Der har været lidt usikkerhed omkring niveauet, men der skal fuld credit til Tryg for at skubbe til sagen i en god proces, der reelt er startet lidt græsrodsagtigt via øgede krav og indsigelser fra forbrugerne. Det, der var godt for 10 år siden på reparationssiden, duer ikke mere, da der er kommet helt nye sammenføjningsteknikker, der stiller store krav til alle aktører, siger Hans Bruun. Han tilføjer, at bilimportørerne har været yderst velvillige med at ville stille informationer til rådighed for også ikke-autoriserede, frie værksteder.

- Dermed kommer for eksempel SKADs AIRS-tips til at spille en mindre vigtig rolle end hidtil, selv om de er nyttige at have ved siden af, siger Hans Bruun. Han vil ikke udelukke, at kvalitetsarbejdet på sigt også kan få indflydelse på det ofte kritiserede opgørelsessystem Autotaks, der styres og ejes af forsikringsbranchen alene.

Seks elementer i kvalitetsarbejdet

Ÿ bilproducenternes reparationsforskrifter skal benyttes

Ÿ dele af mindst "tilsvarende kvalitet" skal benyttes

Ÿ rigtige forbrugsmaterialer skal benyttes

Ÿ korrekt uddannelse er påkrævet

Ÿ anvendelse af specialværktøj, herunder til udlæsning af fejlkoder

Ÿ indarbejdelse af KS 2000 kvalitetscertificering, som også bilproducenterne benytter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.183