Budwegs fynske kvantespring
Dansk caliperfabrik er flyttet til skræddersyede super-faciliteter i det sydlige Odense, som skal øge effektiviteten.
Nu et år senere står det nye fabriksvidunder klar, og i begyndelsen af august flyttede Budweg produktionen til Industrivej, hvor håndværkerne nu gør de sidste detaljer færdige.
Fire store haller samlet 8000 kvadratmeter, hvortil lægges 1500 kvadratmeter administration - er det blevet til. Samlet investering: I omegnen af 80 millioner kroner, for der er også investeret i eksempelvis 24 nye lagerautomater, nye reoler, fire nye vaskemaskiner og så videre.
- Vi har stort set samme plads som tidligere, men det er langt mere rationelt indrettet og højere til loftet. Dette er i høj grad Budwegs værk, som allerede har givet stolte medarbejdere. Målet har jo også været at skabe en større grad af fælles kultur, når vi alle er under samme tag, forklarer salgs- og marketingchef Lise Iskov Littau under en rundvisning for Motor-magasinet mandag den 17. september.
Hun er i øvrigt med i det forholdsvis unge ledelsesteam på Budweg, som per 1. oktober udvides med en ny teknisk og kvalitetschef, Bertel Ravn.
Den nye fabrik omfatter nu blandt andet et pakkeri lige ved siden af lageret, egen overfladebehandling, som er miljøgodkendt og skal køre fra oktober (tidligere lå det hos en underleverandør), eget værksted med lift og funktionstester, laboratorium og undervisningslokale.
Forrygende 2011
Siden 1978 har Budweg ellers holdt til i det centrale Odense, spredt på en række adresser på Ejlskovsgade og Kottesgade med samlet 10.000 kvadratmeter under tag.
For Budweg er flytningen fra Odense midtby til den sydlige ende ikke kun et mindre geografisk spring, men et kvantespring, der gør det muligt at modernisere og effektivisere produktionen markant.
Virksomheden tæller i dag 87 medarbejdere og har en eksportandel på over 80. Sortimentet tæller 4500 forskellige calipre.
Budweg lancerede for to år siden et program i de meget større lastvogns calipre i samarbejde med Refako. Programmet er løbende udbygget med et stigende salg til følge.
Udflytningen af den store investering i ny fabrik sker bekvemt i ly af et forrygende 2011 virksomhedens bedste nogensinde. Resultatet efter skat sidste år nåede således 25 millioner kroner et plus på 20 procent fra 2010 - og egenkapitalen kunne opgøres til godt 76 millioner.
- 2011 blev et fantastisk år, mens 2010 var vores næstbedste. 2012 er ikke begyndt ligeså godt, men det bliver alligevel bedre end 2010, vurderer 47-årige Jan Uwe Larsen, den ældste af de to Larsen-brødre bag Budweg og ansvarlig for produktionen.
- Nu venter vi kun på en god vinter, tilføjer han.
Adm. direktør er hans lillebror, 45-årige Thomas E. Larsen. Det var deres far, Henning Larsen, som i 1978 grundlagde Budweg. De historiske familie-rødder er da også bragt med til de moderne faciliteter på Industrivej i form af eksempelvis en mindeplade ved indgangen, gamle møbler og effekter samt et kommende rids af Budwegs historie fortalt i billeder i indgangshallen.
Om det nye domicil siger Thomas E. Larsen:
- Beslutningen er et voldsomt skridt for såvel virksomheden, investorerne, medarbejderne og andre interessenter. Den ene produktions-, metal- og industrivirksomhed efter den anden i Odense og på Fyn lukker ned. Vi mener dog, at vi har gjort vort hjemmearbejde og ser derfor frem mod mange gode år i de nye omgivelser.