Specialist i styretøjsudmåling går solo
Boy Andersen har lavet sit eget firma, B.A. Maskinservice.
- Jeg har mange års erfaring med John Bean-udmålerne, og jeg var med, da 3D blev introduceret i Danmark. Jeg solgte den første 3D-udmåler, som blev solgt i Danmark til Goller i Vejen, og jeg er helt sikker på, at den stadig måler biler ud. Jeg fik solgt 3D-udmålere til AGL (nu Quickpot) i København, og de har hele fem af slagsen. Det er den eneste udmåler, som kunne måle en bil hurtigt nok. En udmåling inklusiv justering måtte højest tage 10 minutter. Dengang lavede hver udmåler 20-25 udmålinger dagligt. Disse maskiner fungerer stadigt fint og får en gang årligt den store kalibrering og nye databaser. Jeg har kunder, som jeg har solgt fire forskellige styretøjsudmålere til, fortæller Boy Andersen.
- Jeg tilbyder service, fortrinsvis til styretøjsudmålere, men kan også servicere en del forskellige afbalanceringsmaskiner og dækapparater, tilføjer han.
Boy Andersen er oprindeligt uddannet automekaniker og er selvlært computerspecialist. Han er gift og bor på en landejendom i Østjylland, som også er hans barndomshjem.
NDI og FTZ
Karrieren i branchen begyndte hos A. Østergaard/Dansk Automateriel (nu Mekonomen) og gik siden via Hjort Hjul Servicemaskiner i Skanderborg, Tip Top Koldvulk i Kolding, Jens Linde i Vejle, Nordisk Dæk Import/Flex1one samt senest hos FTZ.
- Her skulle jeg være værktøjsmand i Midtjylland, hvor jeg skulle sælge og servicere produkterne fra Ravaglioli. Det gjorde jeg i et par år, hvorefter jeg blev produktspecialist i styretøjsudmålere, fortæller han.
Boy Andersen handler ikke med nye maskiner, men rådgiver gerne.
- Jeg vil forsøge at være så neutral som muligt og håber derved, at værkstederne og autogrossisterne,
vil benytte sig af mig. Jeg vil helt sikkert - når lejligheden byder sig - opkøbe brugte udmålere, istandsætte dem, for så at sælge dem. Det er jo ikke alle værksteder, som vil bruge små 100.000 kroner på et nyt apparat, og et istandsat apparat til måske 30.000 kroner kan jo sagtens være lige så godt som noget nyt udstyr. Har værkstedet for eksempel kun 24 udmålinger om ugen, så kan et brugt apparat sagtens være den bedste løsning, siger Boy Andersen, som har et godt samarbejde med Teknologisk Institut.
Eget værksted
Han kan fejlfinde på, reparere og kalibrere følgende apparater, men kan også levere og installere softwareopdateringer med nye bildata: John Bean, både konventionelle og 3D-udmålere, Space-udmålerne, Ravaglioli, Butler, Sirio og Optoplus.
- Jeg har på privatadressen eget reparationsværksted, et computerrum og et lille lager. Det meste af mine reservedele har jeg i bilen. Det er vigtigt at have alle de gængse reservedele med ud til kunden. Det skulle jo gerne være sådan, at jeg kun skal besøge kunden én gang per opgave, og at apparatet virker, når jeg kører derfra. En styretøjsudmåler er uundværlig for et værksted, som er vant til at have en, så jo hurtigere den kommer til at virke igen, jo bedre. Jeg kører fortrinsvis i Jylland og på Fyn, men kan sagtens klare opgaver på Sjælland, men til en lidt dyrere pris på grund afstanden og broafgift, siger han.