23948sdkhjf

Fiat Chrysler får rekordbøde for livsfarlig fejl i Jeep

Myndighederne i USA mener, at bilproducent skjulte viden om fejlbehæftede biler og ikke reagerede.
BILPRODUKTION Den italiensk-amerikanske bilproducent Fiat Chrysler er blevet idømt en rekordstor millionbøde for at have begået fejl i forbindelse med tilbagekaldelsen af millioner af defekte biler, oplyser de amerikanske myndigheder.

Bøden lyder på 105 millioner dollar (713 millioner kroner) og er blevet givet for ikke at have tilbagekaldt alle biler, der var behæftet med fejl, skriver avisen Wall Street Journal.

Myndigheder har ligeledes indgået en aftale med Fiat Chrysler, om at bilproducenten tilbagekøber de defekte biler, så blandt andet en million Jeep-ejere kan få byttet deres fejlramte bil og få penge for den til en ny eller få økonomisk incitament til at få bilen repareret.

Fiat Chrysler er også gået med til at få lavet en uafhængig undersøgelse af producentens hjemkaldelsesproces over tre år, skriver Reuters.

Bilproducenten var anklaget for at modarbejde myndighederne ved ikke i tide at have gjort bilejerne opmærksomme på problemer og ved at have fortsat med at udføre utilstrækkelige reparationer.

Millionbøden anses for at være et varsel om USA's nationale trafiksikkerhedsmyndigheds (NHTSA) mere aggressive, fremtidige håndtering af sager med bilproducenter.

- Fiat Chryslers mønster af dårlige resultater har puttet millioner af dens kunder og bilister i fare, siger Mark Rosekind, der står i spidsen for NHTSA, i en skriftlig udtalelse.

- Denne beslutning vil give lettelse til ejere af defekte biler, forbedre tilbagekaldelsesprocessen i hele bilindustrien og give Fiat Chrysler mulighed for at omfavne en proaktiv sikkerhedskultur, siger han videre ifølge Reuters.

Straffen består af flere dele - 70 millioner dollar af den er en kontant bøde, mens Fiat Chrysler skal bruge 20 millioner på at forbedre processen med at kalde køretøjer tilbage og 15 millioner, hvis bilproducenten findes skyldig i at have begået andre fejl.

Bøden er dermed langt større end den på 35 millioner dollar, som blev pålagt General Motors for forsinkede hjemkaldelser og bøden til den japanske bilproducent Honda på 70 millioner dollar for at holde sikkerhedsproblemer med nogle af sine bilmodeller skjult.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093