23948sdkhjf

Danske biler er i snit ni år

Gennemsnitsalderen på biler i Danmark har ligget stabilt siden 00’erne.
ALDER Tager man et view ud over parkeringspladsen ved et større supermarked, så har danske biler i gennemsnit ni år på bagen. Og på trods af fordomme om, at bilparken i Kongeriget er håbløs forældet på grund af høje afgifter, så ligger Danmark i snit i midten, hvis vi sammenligner os med de øvrige lande i EU.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der har analyseret både antallet af biler i Danmark og så bilernes levealder. Og faktisk fortæller tallene, at gennemsnitalderen har ligget lige omkring ni år siden starten af 00’erne. Man skal tilbage til år 2000 for at finde en reel afvigelse, da alderen her i snit lå på godt otte år.

Kigger man mere bredt på bilstanden i Europa, falder Danmark ca. ned i midten med de godt ni år gamle biler. De yngste biler kører i gennemsnit rundt i Irland, hvor et kig ud over en irsk parkeringsplads i snit betyder synet af seks år gamle biler. Helt omvendt ser det ud i Polen, hvor bilerne i gennemsnit er over 17 år gamle.

Flere biler end nogensinde
Et andet tal, der også har ligget temmelig stabilt siden slutningen af 1990’erne, er den såkaldte middellevetid. Det er en levetid, der fortæller, hvor lang tid der går, før kun halvdelen af en årgang af nyregistrerede biler er tilbage. Her ligger tallet på omkring 15 år, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Men hvis man oplever, at parkeringspladser og veje er mere fyldte end nogensinde herhjemme, hænger det også sammen med det samlede antal biler, der er femdoblet siden 1960’erne. I 1961 kørte der således 470.000 biler rundt i Danmark. I år, 2016, ligger tallet på 2.391.000.
Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189