Bilteknisk support via en app
Et billede af nummerpladen og så afsted til supporten. FTZ Akademi giver kunderne lettere adgang til support.
Bilteknisk support, som er en vigtig del af FTZ Akademiet, har de seneste år lavet flere tiltag, der skal gøre supporten bedre og hurtigere for at følge med i det stadig stigende behov for support. Nu er der så taget endnu et skridt for at gøre tilgangen bedre og hurtigere.
- Igennem de seneste to måneder har en nyudviklet app været afprøvet på 12 ”pilotværksteder”. Værkstederne har meldt positivt tilbage, og nu er den nye app taget i brug og tilbydes alle kunder, fortæller Hans Erik Kristoffersen.
Der er tilmelding igennem FTZ web-kataloget, hvor værkstederne i forvejen bestiller reservedele og kurser.
Værkstedets indehaver afgør, hvilke mekanikere der skal tildeles adgang til brug af app, og herefter kan den enkelte mekaniker på sin egen smartphone nu komme i kontakt med supporten.
- Hvis der er brug for support til en reparation, et service, eller en kompliceret fejlfindings opgave, laver mekanikeren de indledende procedurer med udlæsning af fejlkoder og så videre, men når det så vurderes, at der kan være behov for støtte og support for at komme videre, er det blot at tage et billede af bilens nummerplade og indtaste eventuelt udlæste fejlkode. Herefter er det bare et tryk mere på telefonen, og beskeden er på vej til supporten, som herefter kontakter mekanikeren, når den første tekniker er ledig, forklarer Hans Erik Kristoffersen.
Højt tempo på værkstederne
Ved nummerplade opslag kendes bilen allerede af supporten, når mekanikeren kontaktes, og da fejlkoden også er medsendt af mekanikeren, kan support medarbejderen være forberedt.
- Vi håber med dette nye tiltag, at mekanikeren kan få hurtigere og dermed bedre hjælp. Vi er meget opmærksomme på, at tempoet er højt, og det pres, der i perioder er på værkstederne, gør at det er meget afgørende at hjælpen kommer hurtigt. Det er dog stadig en forudsætning, at mekanikeren er forberedt, når supporten kontaktes, idet hjælpen bliver langt bedre og hurtigere på den måde, men heldigvis er det også det vi oplever i de fleste tilfælde, siger Hans Erik Kristoffersen.
Elektroniske servicebøger
Et af de områder, der i øjeblikket giver mange henvendelser, er de elektroniske servicebøger, så det er ikke kun, når værkstedet står med en kompliceret fejlfindingssag, der rettes henvendelse om support.
Supporten har i gennemsnit cirka 100 daglige opgaver, der i fællesskab med mekanikeren på værkstedet skal løses.
- Det vil stadig være muligt at ringe eller maile til supporten, men vi håber det nye tiltag efterhånden vil overtage mange af henvendelserne, siger Hans Erik Kristoffersen.
På sigt vil kursusudbud, nyheder og info fra akademiet indgå på app’en, som på den måde bliver mekanikerens direkte adgang til uddannelse og support.