EU-projekt skaber fokus på autolakerer-uddannelsen
Nyt internationalt træf på Teknisk Skole Silkeborg 3. til 7. april.
Denne gang er det faglærere og andre interessenter fra europæiske autolakererskoler, der mødes i Silkeborg mandag den 3. april til fredag den 7. april.
Det drejer sig helt præcist om ni autolakererpartnere fra seks lande, der altså i Silkeborg sammen skal afholde projektets sidste møde, da det er Teknisk Skole Silkeborg, sammen med Malerfagets Faglige Fællesudvalg, der både er projektansvarlig og projektkoordinator på projektet European Carpainting - Education and Motivation. Til trods for, at projektet officielt er færdigt i september, er alle skoler enige om, at samarbejdet fortsætter i fremtiden.
Strategiske partnerskaber
European Carpainting - Education and Motivation handler om at bruge strategiske partnerskaber på tværs af landene til at skabe øget bevidsthed om erhvervsuddannelserne og mere specifikt udveksle og teste erfaringer om rekruttering til autolakererfaget, fastholdelse og motivation af elever – alle tiltag, der fungerer i de andre lande. Det kunne eksempelvis være morgenmadsordning for eleverne, sprøjtesimulator til markedsføringsopgaver og øvelse på grundforløb eller elever der tager ud i folkeskoler og fortæller om uddannelsen. Dette er blot et udpluk af de tiltag, man har gjort på de europæiske skoler.
Projektet har bragt gruppen på besøg på skolerne i hele Europa, så de nu står tilbage med en stor samling af erfaringer fra Tyskland, Island, England, Frankrig, Finland og ja – Danmark, hvor Teknisk Skole Silkeborg er den eneste skole i landet, der udbyder autolakereruddannelsen.
Som under besøgene på de andre skoler skal projektdeltagerne introduceres til det nationale uddannelsessystem, opleve autolakereruddannelsen på Teknisk Skole Silkeborg, besøge regionale autolakerervirksomheder og tale med mestre og elever og ikke mindst opleve noget dansk kultur, mere specifikt besøge den europæiske kulturhovedstad Aarhus.
Stærk europæisk netværk
- Som landsskole for autolakerere i et mindre europæisk land uden en egentlig bilindustri er det vigtigt for Teknisk Skole Silkeborg at deltage i et stærk europæisk netværk. Autolakererfaget er en nichebranche, der i mange lande hænger sammen med karrosseri- og mekanikeruddannelserne. Et stærkt og tæt europæisk samarbejde gør det nemmere for autolakererbranchen at udvikle både uddannelserne og branchen, fortæller projektkoordinator Maibritt Christensen.
Hun oplyser endvidere, at en del af det gode samarbejde er opnået gennem deltagelse i diverse konkurrencerne, såsom det netop overstået Northern European Competition og tidligere års World Skills-konkurrencer.