23948sdkhjf

Danske vindere af auto it-projekt

CDK Globals danske afdeling vandt den årlige internationale udviklingskonkurrence Hackathon over et døgn med projektet Connected Workshop.

TALENT Udviklingsdirektør hos CDK Global i Vejle, Søren Krogager, er en glad og stolt mand. For ved det nyligt afholdte såkaldte Hackathon - en årlige international konkurrence i it-udvikling over et døgn i CDK Global it-koncernen - løb Danmark med sejren for det bedste projekt. Det er anden gang, Danmark vinder, i løbet af de tre år CDK har afholdt Hackathon.

- Vi vandt med et super godt projekt, som vi ser frem til, at der nu skal arbejdes videre med. Projektet Connected Workshop har internationalt potentiale, og vi har derfor i Danmark stor opmærksomhed fra CDKs øverste ledelse. Ingen tvivl om, at det vækker genlyd, at CDKs danske udviklingsafdeling nu har vundet to ud af tre afholdte Hackathons, siger Søren Krogager.

Første år, den danske afdeling vandt, var med projektet Sales Leads Ranking, hvor forhandlerne kan få hjælp til at identificere, hvilke kunder der har det største salgspotentiale.

75 projekter fra 12 lande

Hackathon er kort fortalt en slags it-udviklernes Le Mans, hvor der nørdes og udvikles på højtryk og under konkurrenceformer på CDK kontorerne rundt om i verden et helt døgn - også hele natten.

Formålet er at tænke ekstraordinært "ud af boksen" og frit få gode ideer afprøvet og så hurtigt på markedet som muligt, så forhandlerne kan få gavn af dem.

I år deltog projekter og teams fra 12 lande i CDK Global International, som er CDK uden for USA: Danmark, Finland, Tyskland, England, Kina, Indien, Spanien, Italien, Sydafrika, Holland, Sverige og Frankrig.

Der var i alt 75 projekter, og flere hundrede ansatte deltog. Nogle projekter tilmed på tværs af landegrænser.

Bringer sammen på tværs

- Det helt specielle ved Hackathon hos os i CDK er, at det ikke kun er for udviklere. Vinderprojektet i år bestod af en gruppe danske CDK medarbejdere fra salg, eftermarked og udvikling. Hver medarbejdergrupper bidrog med sit specielle kendskab til markedet, og det er en stor gevinst for alle, fortæller Søren Krogager.

Hackathon bringer således CDK sammen på tværs af afdelinger, lande og kontinenter. Optakten til dette event er højtprofileret internt, og alle medarbejderne følger nøje med. Også dem der ikke aktivt tager del i et af de tilmeldte projekter. Fra Hackathon startede i Kina som første land, og til det sluttede, bliver der meget aktivt delt billeder og videoer fra de forskellige kontorer.

Vinderprojektet Connected Workshop
Årets vindende danske CDK Hackathon-projekt kan hjælpe værksteder med at få lavet tilbud og ordrer automatisk. I dag kan man allerede online trække fejlkoder fra biler via OBD stik med internetadgang. Dette er naturligvis en fordel da man så kender fejl på bilen uden at skulle have forbundet bilen til en tester på værkstedet. Man kan på den måde også være proaktiv og hjælpe kunderne hurtigere.
Vinderprojektet går et langt skridt videre ved at sende alle data fra bilerne, samt data fra tidligere bilservices, til en avanceret database, der analyserer alle oplysningerne. Ud fra dette kan der sendes et ordreforslag tilbage til it-systemet Dracar+ baseret på alle erfaringer med den pågældende fejlkode, bilmodel, tidligere benyttede reservedele, tid m.v. Dette bliver tilpasset den enkelte bilforhandlers måde at lave ordrer på, da der tages hensyn til, at en forhandler kan have egne arbejdsmåder. Jo længere tid, man bruger systemet, desto mere præcist bliver resultaterne.

Robot-processer afprøves
Ud over det vindende danske projekt blev der i løbet af Hackathon arbejdet lokalt med flere spændende projekter. Heriblandt proces-automatisering via RPA teknologi (Robotic Process Automation) hvor trivielle arbejdsopgaver hos bilforhandlerne kan minimeres, samt et projekt til opsamling af besøgsstatistik og showroom bevægelsesmønstre med Meraki routere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109