23948sdkhjf

Top 10'ere: Hvem er bedst i autobranchen?

Hvilke autovirksomheder voksede mest sidste år? Ansatte flest? Tjente mest? Tabte mest? Se, opdaterede lister over "Gulddrengene", "Kræmmerne" og andre kategorier fra Motor-magasinets Top 100-brancheanalyse.

NØGLETAL På Top 10'erne mødes de bedste motorvirksomheder. Giganter, nichevindere og underdogs sammenlignes på tværs af underbrancherne: bilimportører, reservedelsaktører, dækvirksomheder, bilportaler, biludlejere og bilforhandlere.

Se konklusionerne fra årets brancheanalyse: Autobranchen holder momentum - men ikke uden ridser i lakken

Top 10'erne lister autovirksomhederne på en lang række nøgletal som omsætningsvækst, overskudgrad, soliditet, forrentning og resultat per medarbejder. Listerne en opdateret version af tabellerne fra Motormagasinets Top 100-analyse, som udkom i sensommeren

For flere tal og analyser se hele Motor-magasinets brancheanalyse her: Autobranchens Top 100, eller se Top 10'erne nedenfor:

Top 10-listerne tager udgangspunkt i virksomhederne, der indgår i Motor-magasinets Top 100-analyse. Men siden udgivelsen i sensommeren 2017 er der kommet endnu flere virksomheder til.
Savner du en virksomhed på listen, skal du endelig ikke tøve med at kontakte chefanalytiker Casper Bæhr på cab@nordiskemedier.dk 

Forklaring: Resultat før skat er virksomhedens indtjening, når driftsomkostninger og finansieringsomkostninger er afholdt. Nøgletallet viser, hvad ejerne tjener før skat ved at drive virksomheden.

 

Forklaring: Afkastningsgraden udtrykker virksomhedens evne til at generere indtjening af de indsatte aktiver. Et overskud på 2 mio. kr. kan karakteriseres som et stort overskud i én virksomhed, mens et overskud på 10 mio. kr. i en anden virksomhed kan karakteriseres som et lille overskud. Afkastningsgraden bedømmer overskuddets størrelse ud fra de ressourcer, der er indsat for at opnå det pågældende resultat. Afkastningsgraden findes ved at dividere driftsresultatet med den gennemsnitlige balancesum.

Note: Minimum 20 mio. kr. i balancesum.

Forklaring: Soliditetsgraden beskriver, hvor stor en andel af virksomheden – virksomhedens aktivmasse – der er finansieret af egne penge/egenkapital. Soliditetsgraden ses traditionelt som et udtryk for virksomhedens evne til at modstå tab på bundlinjen og udregnes ved at dividere egenkapitalen med balancesummen. 

Note: Minimum 5 mio. kr. i egenkapital. 

Forklaring: Egenkapitalens forrentning udtrykker, hvad årets resultat før skat svarer til i afkast af egenkapitalen. Altså hvordan virksomhedens forrenter sine egne penge, egenkapitalen. Nøgletallet beregnes ved at dividere resultat før skat med den gennemsnitlige egenkapital. 

Note: Minimum 5 mio. kr. i egenkapital. 

Forklaring: Antal ansatte viser, hvor mange personer der er ansat i en virksomhed og opgøres oftest som et gennemsnit for året. Tallet er et udtryk virksomhedens størrelse.

Forklaring: Bruttoresultatet er et udtryk for, hvor mange penge en virksomhed bruger på at generere sin omsætning. Bruttoavancen måler, hvor mange penge, der er tilbage af omsætningen, når vareforbruget trækkes fra. Vækst i bruttoresultatet er den relative vækst år til år.

Note: Minimum 5 mio. kr. i bruttofortjeneste. 

Forklaring: Tallet viser den procentvise udvikling i medarbejderstaben i forhold til året før. Som nøgletal er vækst i antal ansatte oftest positivt, når omsætning eller indtjeningsnøgletal følger med op. Er ofte et udtryk for vækst og investeringer.

Note: Minimum 15 ansatte. 

Forklaring: Tallet viser den nominelle udvikling i medarbejderstaben i forhold til året før. Som nøgletal er vækst i antal ansatte oftest positivt, når omsætning eller indtjeningsnøgletal følger med op. Er ofte et udtryk for vækst og investeringer.

Forklaring: Resultat før skat er virksomhedens indtjening, når driftsomkostninger og finansielle omkostninger er afholdt. Nøgletallet viser, hvad ejerne har tabt før skat ved at drive virksomheden. 

Forklaring: Bruttoresultatet er et udtryk for, hvor mange penge en virksomhed bruger på at generere sin omsætning. Bruttoresultatet måler, hvor mange penge, der er tilbage af omsætningen, når vareforbrug/variable eksterne omkostninger trækkes fra. For det enkelte salg viser bruttoavancen forskellen på, hvad varen er indkøbt for, og hvad den er solgt for.
Bruttoresultatet varierer meget fra virksomhed til virksomhed og branche til branche – afhængig af virksomhedernes forretningsmodel, omkostningsmetode, struktur mv.

Forklaring: Resultatet per medarbejder fortæller, hvor meget en medarbejder i gennemsnit bidrager med til bundlinjen. Det er altså et udtryk for, hvor meget den indsatte ressource – medarbejderen – genererer af output.

 

Forklaring: Tabellen sorterer branchens største virksomheder målt på omsætning. For at indgå på listen skal omsætningen have rundet 1 mia. kr. i seneste regnskabsår. Der skal tages højde for, at ikke alle virksomheder i analysen opgiver omsætning.

Forklaring: Overskudsgraden udtrykker, hvor meget af en virksomheds omsætning, der aflejrer sig på bundlinjen. Jo højere overskudsgrad, desto flere penge tjener virksomheden af sin aktivitet. Overskudsgraden findes ved at dividere driftsresultatet med omsætningen.

Note: Overskudsgraden kan kun beregnes for virksomheder, der opgiver omsætning.

Tabellerne tager udgangspunkt i virksomhedernes senest offentliggjorte nøgletal pr. 18/12/2017

Artiklen er en del af temaet Motor-magasinets TOP 100.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.227