23948sdkhjf

Ny elektronik gør bilskader dyrere

Forsikringsselskabet Tryg lander positivt årsregnskab og melder om flere og dyrere bilskader. For eksempel fordi mange moderne biler har radar i forkofangeren.

FORSIKRINGSSKADER Antallet af dræbte i trafikken er faldet de senere år, ikke mindst takket være nye sikkerhedsteknologier, som mindsker antallet af uheld.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at bilforsikringen bliver billigere. Det fremgår af Trygs Forsikrings årsregnskab for 2017.

Her fortæller forsikringskoncernen, at antallet af skader steg sidste år, og at de også har været dyrere end tidligere.

- Bilforsikringer er fortsat et meget profitabelt segment, men der var en stigning i antallet af skader i 2017, ligesom den gennemsnitlige størrelse på skader steg som følge af, at mere elektronik gradvist bliver indført i middelklassebiler, hedder det i regnskabet.

Som et eksempel nævnes kofangeren, som i visse nye biler nu indeholder en radar, som kan advare om en mulig kollision.

Det øger sikkerheden og forhindrer uheld, men det gør også kofangeren dyrere at udskifte, når det alligevel går galt.

Tryg har dog mod slutningen af året set en stabilisering i antallet af skader, og man forventer også, at de lavere bilpriser i Danmark som følge af de ændrede afgifter vil spille positivt ind.

- Bilforsikringer er fortsat et meget vigtigt segment for Tryg, og derfor følger vi udviklingen nøje, hedder det i regnskabet.

Bil- og motorforsikringer udgør omkring 30 procent af Trygs samlede portefølje.

Positivt regnskab

I selvsamme regnskab indfrier Danmarks største forsikringsselskab forventningerne og lander nyt milliardplus. Tryg landede således et resultat før skat på 3,2 milliarder kroner i 2017, og det minder meget om resultatet for 2016, som her lå 19 millioner kroner lavere. Det forsikringstekniske resultat endte på 2,8 milliarder kroner. I 2016 leverede Tryg 2,6 milliarder kroner på samme post.

Årsresultat vækker glæde hos ledelsen, fortæller administrerende direktør Morten Hübbe i regnskabet.

- Vi fortsætter med at have en positiv vækst for hele koncernen, der igen primært er båret af den danske privatforretning. Og så glæder vi os over, at vi for første gang i mere end ti år på samme tid ser en positiv kundeudvikling for forretningsområderne Privat og Erhverv i alle nordiske lande, siger han.

I december 2017 kunne Tryg fortælle, at man opkøber forsikringsselskabet Alka for en samlet købesum af 8,2 milliarder kroner. Handlen forventes gennemført i første halvår 2018 og har derfor ikke haft påvirkning på regnskabet for 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.303