23948sdkhjf

Bilister stikker af fra parkeringsskader

Nordjyderne er de værste til at stikke af fra såkaldte Bilka-buler - skarpt forfulgt af sjællænderne, viser ny måling fra Samlino.dk

BILKABULER Omkring halvdelen af alle danske bilister har oplevet at komme ud til sin bil, der havde fået en skade, mens den var parkeret.

Men hvad værre er, så svarer hele 86 procent af de adspurgte, at vedkommende, der har lavet skaden, ikke har givet sig til kende ved eksempelvis at lægge en seddel med sine kontaktoplysninger, hvilket betyder, at de selv måtte betale for reparationen.

Det viser en rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for sammenligningstjenesten Samlino.dk.

Fænomenet er også kendt som såkaldte ’Bilka-buler’, og på landsplan er det især bilister på Sjælland og i Nordjylland, der ’glemmer’ at give sig til kende - her svarer henholdsvis 91 og 92 procent, at de har oplevet, at den anden bilist er kørt fra stedet uden at lægge sin kontaktoplysninger.

Bilisterne i Hovedstaden de flinkeste i landet til at lægge oplysninger, når de har forårsaget en skade. Her er det ’kun’ 81 procent, der har oplevet, der ikke var lagt en seddel eller andet ved en skade.

Tilbyder tillægsforsikringer

Tendensen bekræftes hos forsikringsselskabet Codan.

- Ja, det er noget, vi oplever i Codan. Derfor tilbyder vi også tilvalget ’selvrisikodækning’, der fritager kunden for selvrisikoen ved visse typer af skader som eksempelvis udskiftning af forrude, hærværk og parkeringsskader, hvis kundens bil er blevet påkørt af et andet køretøj. Selvrisikodækningen er ganske populær blandt kunder med kaskodækning, og netop parkeringsskader udgør faktisk vores største udgifter på den dækning, siger pressechef Mads Houe.

Koster i snit 5.000 kroner
Også hos Gjensidige Forsikring kan man nikke genkendende til det lidt kedelige mønster:

- Vi har en gennemsnitsskade på 5000 kroner på den her type skader. Den får man jo selv lov til at betale, siger kommunikationschef Trine Andrup, der påpeger, at kunderne også her har mulighed for at tegne en udvidet dækning, som friholder dem for selvrisiko ved disse typer af skader, hvor modparten ikke har givet sig tilkende.

Direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen, kalder det ’umådelig dårlig stil’ at stikke af fra et uheld, og så minder han om, at det faktisk er en overtrædelse af Færdselsloven og dermed strafbart, hvis man bliver opdaget.

- Hvis der er en, der ser, du stikker af fra et uheld, og vedkommende noterer dine oplysninger, så risikerer du, at det ender som en politisag, og så kan du godt vinke farvel til enhver hjælp fra dit forsikringsselskab. siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11