23948sdkhjf

Biløkonomer på offroad med Scania

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus og CPH Business Academy besøgte blandt andet Scanias fabrik i Södertälje ved Stockholm.

VIDEN Hvem siger, at lastbiler blot er store kolosser, der kun kan klare kørsel på motorvej? På studietur forleden til Sverige fik en gruppe biløkonom-studerende hos Scanias democenter lidt uden for Södertälje rig lejlighed til at prøve en lang række af Scania-modeller, heriblandt en Scania R730 med et 60 tons tungt vogntog. Derudover var der mulighed for at køre testkørsel af busser.

Som kronen på værket fik de studerende en demonstration af Scanias imponerende offroad-egenskaber i yderst uvejsomt terræn. En til tider nervepirrende oplevelse, der ikke går i glemmebogen lige med det samme.

- Turen til Stockholm havde til hensigt at danne netværk for os studerende. Ligeledes gav turen masser af inspiration og et spændende indblik i, hvilke forskelle der er på personbil- og lastbilbranchen, fortæller Anders Weuge, biløkonomstuderende ved Bilhuset Laursen.

Besøget med perspektiver
Gruppen på 30 forventningsfulde biløkonomstuderende bestod af 16 fra Aarhus og 14 fra København sammen med vejlederne Anne Sejer Hansen fra Aarhus og Duccio Nuoto fra CPH Business. Med på turen var også Kenneth L. Hjorth-Hansen, konsulent i Bilbranchen i DI, som har ansvaret for Bilbranchens Lastbilgruppe.

De to dage var fyldt med faglige og sociale input. På et besøg hos Sveriges svar på Ejner Hessel, Mercedes forhandleren Veho Biler, hvor de studerende kunne drage paralleller og identificere forskelle i forhold til markedet i Danmark. På Scanias fabrik sugede de studerende inspiration til sig med henblik på fremtidige studieopgaver, samt andre relevante arbejdssituationer.

Endvidere var der sat tid af til teambuildingaktiviteter for at bringe de studerende tættere sammen og skabe netværk på kryds og tværs, og dermed danne grobund for et fremtidigt netværk i bil- og lastbilbranchen.

Oplevede proces-optimering
Besøget omfattede en guidet rundtur på Scanias fabrik, hvor arbejdsgangene i høj grad er præget af Lean principperne. Lea Maria Bernberg, biløkonomstuderende ved Burgaard Sørensen, fortæller:

- Vi fik et spændende indblik i måden, Scania arbejder med Lean og procesoptimering i praksis. Jeg var imponeret over effektiviteten på fabrikken, især når man tager i betragtning, at køretøjerne produceres efter pull-princippet (bestillingsvarer, red.).

Anvendelsen af Lean og procesoptimering kunne 2. års eleverne relatere til, da de, som et led i deres uddannelse, netop har udarbejdet en opgave med fokus på optimering af processer for deres praktikvirksomheder.

Sponsorer står bag

At turen overhovedet kunne realiseres skyldes opbakning fra uddannelsens mange samarbejdspartnere.

- Der er lagt en masse arbejde i at arrangere årets biløkonomtur, og det er en fornøjelse at se al den opbakning, vi har fået i form af en masse sponsorater, som har været afgørende for at denne tur er blevet en realitet, siger Jacob Kirstein, der har været projektleder for turen og til daglig arbejder ved Scania Danmark A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.225