23948sdkhjf

Nadja vil være mekaniker

- Gutterne tager rigtigt godt imod en, siger Nadja Sylvest Pedersen - en af de nye studerende på erhvervsskolen Tradium.

UDDANNELSE Igennem de seneste uger har masser af motiverede elever startet deres rejse ud i studielivet. For nogle af dem var det helt nye omgivelser, lærere og elever, der stod klar, hvor andre allerede havde snust til deres uddannelser.

- Før jeg startede på HHX, gik jeg i 10. klasse på Randers Realskole, så fordi vi ligger ved siden af, har vi fået et godt indblik i, hvordan det er at gå herovre, forklarer Mikkel Skjødt Vinther, der netop har startet sit første skoleår på Tradium Handelsgymnasiet (HHX).

Hvad der dog er nyt for HHX-eleverne, er fagene, de skal introduceres til. Undervisning i eksempelvis virksomhedsøkonomi og afsætning er for de fleste helt nye områder.

- Jeg trængte til at prøve noget nyt og få nogle nye udfordringer ved at lave noget andet, end hvad jeg var vant til fra folkeskolen. Her har jeg økonomiske fag om, hvordan man eksempelvis afsætter sine varer og holder styr på pengene. Det er jo helt nyt, fortæller Feline Ascanius Krogsholt, der også netop er startet på Tradium HHX.

Dating på skemaet

Det er ikke kun nye fag og omgivelser, der møder eleverne. Mindst ligeså vigtigt er mødet med deres nye medstuderende. Heldigvis har de nytilkomne følt sig taget godt imod.

- Det har været superfedt at starte på HHX, fordi du prøver nye fag og møder nye mennesker. Vi har eksempelvis haft "speed dating", hvor vi skulle rundt og snakke et minut med alle i klassen og så stille personen et spørgsmål, forklarer Mikkel Skjødt Vinther.

Han har selvfølgelig bemærket og overholdt alle de tiltag, der er gjort for at sørge for en god og ikke mindst sikker studiestart i forbindelse med covid-19.

- Vi har holdt ekstraafstand og haft sprit i klasserne, men det har ikke lagt en dæmper på det sociale, og det har været sjovt at starte alligevel, fortæller Mikkel Skjødt Vinther.

Taget godt imod af gutterne

Det samme gør sig gældende på Tradiums tekniske erhvervsuddannelser, hvor en masse unge også netop har taget springet fra grundskolen til en skolegang med håndværk og tekniske fag. Her har fokus også været på den gode start og sammenholdet mellem eleverne.

Om Tradium
Erhvervsskolen Tradium udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område. Skolen beskæftiger cirka 450 medarbejdere og underviser omkring 2800 årselever på seks adresser i Randers og Pederstrup.

- Der er ikke så mange piger, der starter som mekaniker eller smed, men gutterne tager rigtigt godt imod en, forklarer Nadja Sylvest Pedersen, der sammen med Katrine Dyhl Rasmussen startede på Grundforløb 1 (GF1) som de eneste piger på TEK-linjen, hvor der dog siden er kommet flere til.

Nadja valgte denne retning, fordi hun vil være mekaniker, og for Katrine er det da også drømmen om hestekræfter, der har styret studievalget.

- Jeg vil gerne være lastbilchauffør, fordi jeg godt kan lide at arbejde med store maskiner - og det må også gerne ose og larme, forklarer Katrine.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14