23948sdkhjf

Ny bog: Mercedes-Benz i Danmark

Erich Karsholt har skrevet en bog om bilmærkets historie i Danmark. Det er blevet en historie på næsten 400 sider med cirka 500 illustrationer i stort format.
Det var i 1886, at Karl Benz og Gottlieb Daimler hver for sig præsenterede deres benzindrevne køretøjer. Så næste år er det 125 år siden. Denne bog tager forskud på begivenheden. Erich Karsholt har blandt andet besøgt Mercedes-Benz arkivet i Stuttgart for at få dokumenteret, hvornår de første Benz og Daimler biler kom til Danmark. Og det endte med et stykke Danmarkshistorie, idet det viser sig, at det er de første to biler, der overhovedet blev importeret til Danmark. Og vi taler om midten af 1890'erne.

Den første danske importør af Daimler solgte også den første bil den svenske konge købte, mens der gik nogle år før det danske kongehus købte en Mercedes – det var i 1914 og til gengæld den første åbne bil Kongehuset erhvervede. Siden kørte blandt andre den danske rejsekonge Simon Spies Mercedes, mens konkurrenten Eilif Krogager også var glad for mærket, når han købte busser. Bogen handler også om de importører, der har været frem til Mercedes-Benz selv overtog importen i 1991. Herunder selvfølgelig familien Bohnstedt-Petersens import af bilmærket i mere end en menneskealder.

Bogen er bygget op med selvstændige opslag på 2-4 sider, som kan læses for sig selv, når man lige har ti minutter. Eller man kan læse bogen fra en ende af, idet opslagene er ordnet i kronologiske kapitler hvor man dels kort gennemgår bilfabrikkens udvikling og dels kommer ind på hvad der skete med mærket i Danmark i kapitlets periode, og hvem der var med.

Erich Karsholt er til daglig reklamemand og har i en årrække været rådgiver for Mercedes-Benz i Danmark, men bogen er lavet helt uafhængigt og uden indblanding fra Mercedes-Benz Danmarks side.

Den nye bog præsenteres på udgivelsesdagen den 10. november kl. 15 hos Bates Y&R, Landemærket 29 i København, skråt overfor Rundetårn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094