23948sdkhjf

8. klasser fik en forsmag på fremtiden

I fire uger har unge mennesker fra kommunens folke- og efterskoler prøvet en lang række spændende uddannelser Uddannelses Center Ringkøbing-Skjern.
Uddannelses Center Ringkøbing-Skjern har haft besøg af cirka 800 elever fra 8.-klasserne i Ringkøbing-Skjern Kommune og tilgrænsende områder. Formålet har været at give de mange efterskole- og folkeskoleelever lejlighed til at prøve kræfter med de uddannelser, som erhvervsskolen Skjern Tekniske Skole og Gymnasiet HTX Skjern byder på.

Et populært valg var afdelingen Bil, Fly og andre Transportmidler, hvor 160 elever prøvede kræfter med de forskellige mekanikeruddannelser.

110 prøvede kræfter med udfordringerne hos afdelingen Strøm, Styring og IT, og 80 prøvede kræfter med udfordringerne hos afdelingen Produktion og Udvikling, hvor man bl.a. uddanner smede.

- Det er mit indtryk, at dette brobygningsforløb har været en god oplevelse både for lærerne og for eleverne, siger områdechef for ungdomsuddannelserne på UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern, John Lemming.

- Vi har bestræbt os på at give dem et så realistisk indtryk som muligt, så de har fået en bedre fornemmelse for, hvad der er den rigtige ungdomsuddannelse for dem efter 9. eller 10. klasse. Og man kan roligt sige, at de med liv og sjæl har kastet sig ud i de udfordringer, vi har givet dem.

Den største magnet var for eleverne fra 8. klasserne afdelingen Mad til Mennesker. Her valgte 210 elever at prøve kræfter med en lang række ungdomsuddannelserne indenfor levnedsmiddelområdet, der bl.a. omfatter hotel- og restaurant. Et fornuftigt valg i øvrigt, fordi netop levnedsmiddelområdet er et af de områder, som har haft stort set uændret behov for arbejdskraft under finanskrisen.

Men interessen for at få en gymnasial uddannelse er også stor, hvis man skal dømme efter interessen for Gymnasiet HTX Skjern. Her havde man besøg af 230 elever fra 8. klasserne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064