23948sdkhjf

DM for Mekanikere på Auto Teknik 2010

Der er hæder, ære og flotte præmier at vinde, når Danmarks dygtigste automekanikere fra hele landet dyster under fagmessen til august.
Har du en dygtig mekaniker ansat, eller er du selv vaks til discipliner som mekanisk arbejde og almindelig fejlfinding, så er der mulighed for at prøve kræfter mod øvrige mekanikere fra det ganske land under den store fagmesse Auto Teknik 2010 i Odense Congress Center den 26.-28. august 2010. For fjerde gang arrangerer fagbladet Motor-magasinet DM for Mekanikere i samarbejde med de tekniske skoler Autovidencenter Fyn fra Syddansk Erhvervsskole, TEC i København, AutoTeknisk Center Viborg samt Autobranchens Udviklingscenter i Frederikshavn.

Sidste åbne DM for Mekanikere fandt sted i 2007 under Auto Teknik-messen i Fredericia.

Kunnen og flotte præmier

Skolerne sammensætter konkurrencens indhold, og flere af autobranchens leverandører hjælper med at levere lige fra biler til værkstedsudstyr og udsugning, samt præmie-regnen til deltagerne.

Konkurrencen vil foregå under messen på et åbent værkstedsareal indrettet på cirka 80 kvadratmeter med lifte, værktøj og testudstyr. Som sidst vil det være muligt for tilskuere at overvære konkurrencen på helt tæt hold, uden at genere de maksimalt 30 kombattanter.

Opgaverne til det åbne DM kommer til at bestå af almindelige reparations- og fejlfindingsopgaver på motor, undervogn og elsystem. Fejlene skal blot konstateres, ikke udbedres, og varigheden af opgaverne vil tage omkring 30-40 minutter. I scoringen indgår fejlfindingssystematik, planlægning, værktøjs- og bilhåndtering, samt hvor mange fejl der findes, og hvor lang tid deltagerne bruger.

Ikke el- og hybridbiler

- Vi vil afholde os fra at lave opgaver på el- og hybridbiler, da denne teknologi stadig er for ung og ikke almen på branchens værksteder, siger teknisk tovholder på arrangementet, Jesper Beck Holm fra AutoVidencenter Fyn. Han opfordrer så mange som muligt til at melde sig – gerne allerede nu – til konkurrencen, se boksen herved.

Erfaringerne fra de foregående DM for Mekanikere viser, at mærkemekanikere på de udvalgte konkurrencebiler ikke har fordele af at kende bilerne, da konkurrencen går på mekanisk håndelag og almindelig systematik i fejlfinding.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078