23948sdkhjf

Mestre i autolak og karrosseriteknik

Glenn H. Nielsen blev Danmarksmester i autolakering, mens Nikolai Vinter blev karrosseri-vinder.
Silkeborg Tekniske Skole summede af aktivitet i weekenden den 26.-28. marts, idet skolen arrangerede DM for vognmalere og karrosseriteknikere. Samtidig foregik der også skolemesterskab for bygningsmalere og regionsmesterskab for skilteteknikere, ligesom der blev afholdt kurser og var leverandør-udstilling. Det var 4. gang, at DM i autolakering fandt sted i Silkeborg, hvor både mesteren fra 2004 Lars Kielsen og mesteren fra 2006 Mikkel Bjerg deltog blandt de otte dommere.

Efter de tre dages hektiske konkurrence ved DM i autolakering, som i år var opdelt i fem små projekter – alle på tid (3-5 timer) og indeholdende fordør, front, reparation af fordør, dekoration på forklap og farvetilpasning – blev der med en lille forsinkelse søndag kl. 14 kåret en vinder.

Vinderen blev den 20-årige Glenn H. Nielsen, fra MJ Elkjærs Autolakering i Lyngby, som sejrede med 187 point. Afgørelsen var i år snæver, idet kun fem point adskilte nr. 1 og 3.

Nr. 2 blev Michael Hansen, Ringvejens Autolakering i Silkeborg, mens nr. 3 blev Alexander B. Hansen, Holbæk Autolakering.

- Jeg er meget overrasket. Vi var under tydeligt tidspres, og det var sværere, end jeg havde regnet, sagde Glenn H. Nielsen til Motor-magasinet umiddelbart efter afgørelsen. Han skal til svendeprøve til maj-juni og er færdigudlært til august. Han blev opfordret af sin mester til at deltage, og kollegerne fra værkstedet bakkede ham op under DM.

Som Danmarksmester er han nu kvalificeret til World Skills (VM) i London i 2011, ligesom det også er planen, at han skal deltage i de finske mesterskaber den 1. maj.

Til vognmalernes mesterskab var der kun 12 pladser, og på tre af pladserne deltog unge fra Norge, Sverige og Finland. To af deltagerne var i år piger, Sina K. Andersen fra Svendborg Autolak og den finske deltager. Deltagerne var alle født i 1989 eller senere, fordi man til World Skills højest må være 23 år.

Tilfreds pladesmed

For første gang blev der også budt på DM i karrosseriteknik, og her blev den 20-årige Nikolai Vinter fra Pladesmed Rasmussen Autoopretning i Herning vinder foran Daniel Krarup Jørgensen, STS Biler i Ikast, Antti Joakim Onjukka, Bent Pedersen i Esbjerg og Kenni Meggele, Schüttens Automobiler i Hvidovre.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg skal blive ved med at være pladesmed. Jeg bruger al min fritid på biler, siger Nikolai Vinter, Kibæk, som skal til svendeprøve til august, og hvis far også er i branchen.

- Og jeg stiller gerne op til World Skills, tilføjer han.

Skolen og branchen undersøger pt, om der kan skaffes midler til at få Nikolai Vinter med som deltager ved VM.

Mesterskabet var arrangeret på ganske kort tid af skolen og de to undervisere, Jesper Vang Falkenberg og Peder Vestergaard, som havde udvalgt de fire deltagere, men uden deltagelse af Sammenslutning af Karrosseriopbyggere og Autooprettere i Danmark (SKAD).

Både formand Leif Hansen og næstformand Christian Rasmussen, hos hvem vinderen er beskæftiget, kikkede med ved DM og oplyser, at SKAD arbejder på at deltage i næste DM.

- Jeg er i hvert fald rigtigt stolt af Nikolajs præstation, sagde Christian Rasmussen efter kåringen.

- Vi er meget tilfredse. Dette er starten, og vi har villet give de fire deltagere en god oplevelse. Vi har stor ros til vores sponsorer og leverandører, og blandt de fire deltagere har der været flot sammenhold, siger de to undervisere.

Udover konkurrencerne bød arrangementet i Silkeborg også på fire forskellige kurser: Air brush kursus, non paint repair kursus, plast reparation kursus og kursus i 3 lags lakering, henvendt til taksatorer og mestre. Desuden deltog stort set alle lakleverandører samt eksempelvis FAI, Forsikring og Pension, Nordenskov, Lakexperten, Malerens fagforbund, FK-teknik og Toyota som sponsorer og udstillere. Endvidere deltog repræsentanter fra syv lande, de tre nordiske samt Tyskland, Østrig, Frankrig og Spanien.

I karrosseri-afdelingen var udstillerne/sponsorerne Würth, Car-O-Liner, Esab, Danotec og Mekonomen. De fire biler her var leveret af Autohjørnet Viby og Tørring Auto-lager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063