23948sdkhjf

Skjern Tekniske Skole stopper lastvognsuddannelse

Elevgrundlaget på lastvognsmekanikerlinjen er blevet for lille til at investere i den teknologi, som er nødvendig for at opretholde undervisningens kvalitet. Til gengæld er elevtallet på personvognsmekanikerlinjen gået op.
Moderne lastvogne har længere og længere serviceintervaller. Derfor bliver der færre og færre lastvognsværksteder – og dermed skal der også uddannes færre lastvognsmekanikere i Danmark. Det betyder, at der ikke er elever nok til at opretholde uddannelsen på fire tekniske skoler, hvoraf én ligger på Sjælland og tre ligger i Jylland.

Den situation har Skjern Tekniske Skole nu taget konsekvensen af med en beslutning om at nedlægge lastvognsmekanikerlinjen på skolens mekanikeruddannelse. Det sker med virkning fra august 2010.

- Siden 2005 er vi gået fra 28 årselever til kun 10-12 årselever på lastvognsspecialet. Og dermed har vi ikke mere et tilstrækkeligt elevgrundlag og heller ikke økonomisk mulighed for at investere i den nyeste teknologi, som kræves for at opretholde kvaliteten i undervisningen af mekanikere til lastvognsområdet.

- Det er naturligvis meget vemodigt at stoppe en uddannelse, som har været en del af Skjern Tekniske Skole siden 1975. Men det er den rigtige beslutning i forhold til elever og læresteder. Vi ønsker ikke at levere mindre end den bedste uddannelse til vore elever. Det har altid været og det vil altid være vores første prioritet i forhold til Skjern Tekniske Skoles uddannelser, siger områdechef John Lemming, Skjern Tekniske Skole.

Personvognsmekanikerlinjen er vokset markant

I den forbindelse glæder han sig over, at udviklingen i elevtallet på Skjern Tekniske Skoles personvognsmekanikerlinje er vokset markant.

- Siden 2005 er antallet af lærlinge på vores personvognsmekanikerlinje vokset fra 28 årselever, så vi her i 2010 er oppe på 40-42 årselever. Så på personvognsområdet har vore muligheder for at give eleverne den bedste uddannelse aldrig været bedre. Her kan vi sikre, at undervisningen foregår med de nyeste biler og udstyr og være et 100 procent opdateret videncenter på området, siger John Lemming.

Faglærerne i Skjern Tekniske Skoles lastvognsmekanikerlinje bliver ikke arbejdsløse. Der er god brug for både dem og for lokalerne. UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern, som Skjern Tekniske Skole er en del af, forventer at skulle udvide aktiviteterne på en række områder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078