23948sdkhjf

Tjek kundernes støddæmpere

Bilens støddæmpere har været på en hårdere opgave end normalt de seneste måneder med isknolde og huller i vejene. Med blot én dårlig støddæmper forringes stabiliteten i en katastrofesituation, og bremselængden øges.

Tyske TÜV oplyser, at omkring 15 procent af alle biler i Tyskland har en eller flere defekte støddæmpere. I mere end 50 procent af alle uheld med mere end ti år gamle biler i Tyskland har de involverede biler haft defekte støddæmpere.

Samtidig oplyser støddæmper-producenten KYB, efter en test forskellige steder i Tyskland test af godt 3000 biler, at 22 procent af bilerne havde én eller flere defekte støddæmpere. Det betyder, at cirka 10 millioner biler i Tyskland trænger til nye støddæmpere. Mon ikke det samme er tilfældet her i Danmark?

Næsten alle nye biler i dag har ABS bremser, men hvis støddæmperne er defekte, virker systemet ikke, som det skal i en katastrofesituation. Det samme gælder stabilitetsprogrammet ESC (tidligere kaldet ESP), og dækkene slides hurtigere. Det farlige med en lidt ældre bil er den kendsgerning, at ejeren ikke altid mærker, der er noget galt med støddæmperne, før det er for sent. Så her bør test og rådgivning fra værkstedet træde til.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141