23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

DAIMLER AG UDVIDER forskningen i el-og hybridbiler med hvad der svarer til 20 milliarder kroner i de kommende år. Samtidig har Daimler meddelt, at der kommer en mindre SUV i løbet af de næste år.

AUDI HAR MEDDELT, at cirka fem procent af produktionen i løbet af få år bliver elbiler. Den lille Audi A2 kommer tilbage som elbil.

TYSKE DEKRA HAR lanceret en ny web-side, hvor man kan få alt at vide om brugte biler. Siden er baseret på mere end 15 millioner brugtbiltest. Mere på www.maengelreport.com

DEN STORE TILBAGEKALDELSE koster Toyota i Tyskland næsten 100 millioner kroner, hvor det drejer sig om 216.000 biler, ifølge den tyske Toyota chef Alain Uyttenhoven. Samtidig har det amerikanske amt Orange County i Californien lagt sag an ved statsanklageren mod Toyota i samme affære.

NÆSTE ÅR PRÆSENTERES varevognen Vito som elbil i Danmark. Mercedes har valgt Danmark som forsøgsmarked.

FIAT HAR GIVET Bravo-serien en kraftig overhaling med ny frontgrill, opgradering af kabinen og sikkerhedsudstyret til syv airbags og ESC. Samtidig er Fiat kåret til mærket, som udleder mindst CO2 i Europa med kun 127,8 g/km i gennemsnit. Alt er dog ikke rosenrødt fra Fiat, som netop er idømt en bøde på godt 8,5 millioner kroner i Brasilien for ikke at indkalde tusindvis af Stilo’er med baghjulsproblemer.

TOYOTA MEDARBEJDERNE i Burnaston i engelske Derbyshire vender tilbage til fabrikken på fuld tid i april, efter en pause på grund af tilbagekaldelserne.

LAMBORGHINI SOLGTE 38 procent færre biler i 2009, i alt kun 1515 enheder.

HONDA ER I GANG med at opføre endnu en fabrik til motorcykelproduktion i Indien. Produktionen skal begynde næste år.

ZF ER GÅET IND i telematikindustrien i samarbejde med Intel omkring udvikling af software. Den nye udvikling lanceres næste år.

MAZDA UDVIDER antallet af forhandlere i Tyskland med 20 nye aftaler.

DAIMLER AG HAR solgt sine 5,34 procent aktier i indiske Tata til forskellige investorer til en samlet pris af hvad der svarer til 2,2 milliarder kroner.

MITSUBISHI HAR LOVET at levere 100.000 elbiler til Citroën og Peugeot i år, hvilket er en stigning fra den første ordre på 25.000 enheder. Det er samtidig oplyst, at Citroën og Peugeot, PSA, måske er på vej til at købe en større aktiedel af Mitsubishi Motors på 50 procent, oplyser japanske Nikkei.

TEAM SAXO BANK, ved Bjarne Riis Cycling, har fornyet samarbejdet med Skoda med modellerne Octavia og Superb for i år. Et samarbejde, der begyndte i 2005.

SUBARU TOPPER IGEN den amerikanske forbrugerundersøgelse som det bedste valg i den lille SUV-klasse med hensyn til vejtest, pålidelighed og sikkerhed.

NYBILSALGET STEG i Kina med 55 procent til 942.900 enheder.

DEN NYE VW Pickup Amarok, der kommer til Danmark i løbet af året, er udstyret med den nyeste ZF undervogns-teknologi.

TRW HAR PRODUCERET mere end 25 millioner elektriske styretøjssystemer siden 1992.

DAIMLER SOLGTE 45 procent færre lastvogne i 2009, i alt 259.328 enheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078