23948sdkhjf

Audi R15 TDI optimeret

Audis nye våben i kampen i den store LPM1 klasse er klar i form af den spritnye R15 TDI, hvor hovedløbet bliver Le Mans medio juni.

Bilen er netop nu i USA til de sidste test.

- I samråd med Audi lægen kan jeg eventuelt komme ud at køre lidt i den nye bil. Nu må vi se, hvor stærk foden er, efter at den har været buret inde i et par måneder efter den sprængte akillessene, siger danske Tom Kristensen.

Det første løb i den nye R15 TDI bliver et nyt otte-timers løb på den sydfranske bane Paul Ricard om tre uger.

R15 TDI er optimeret på mere end 20 punkter, til forskel fra sidste års version. Den nye V10-motor yder omkring 600 hk, fronten er ændret, og det nye reglement foreskriver mindre luftindsugning og mindre tryk for turboerne, hvor det primære mål har været at begrænse tabet af motoreffekt.

Kørerne fremkom med yderligere nogle punkter sidste år, som de mente kunne forbedres. Blandt andet større effektivitet og holdbarhed, bedre aerodynamik, forbedret brændstoføkonomi og bedre lys om natten.

Audis motorsportschef Dr. Wolfgang Ulrich er i øvrigt fremkommet med en interessant udtalelse:

- Vi mener, at deltagelse i LPM1 klassen er mere attraktiv, set ud fra en bilproducents øjne, end Formel 1, fordi LPM1 er mere relevant til udvikling af vore biler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126