23948sdkhjf

Danske biløkonomer i international dyst

Northwood University i Midland, Michigan i USA, var 1.-6. marts rammen om årets Nucars management spil.
I hjertet af den amerikanske bilindustri dystede otte danske biløkonom-studerende på viden om ledelse, markedsføring og økonomi. Også de blødere færdigheder som samarbejdsevner og kulturforståelse blev testet, da de sammen med deltagere fra Frankrig, USA og Tyskland skulle nå frem til et resultat.

Bilbranchens direktør Jesper Juul-Jensen og uddannelseskonsulent Hanne Baunkjær var med i USA for at følge branchens måske fremtidige ledere i konkurrencen. Bilbranchen er stærkt engageret i biløkonomuddannelsen og yder økonomisk støtte til gode initiativer som Nucars.

Nucars spillet er i sin tid udviklet af Toyota University til træning af de amerikanske bilforhandlere, og det komplicerede computersimulerede spil bruges nu også som udgangspunkt for den internationale konkurrence.

Spillet lærer de studerende at identificere konkrete metoder til at øge indtjeningen i en bilvirksomhed. De får samtidig en bedre forståelse for sammenhængen og samspillet mellem virksomhedens forskellige afdelinger. Spillet giver også et indblik i deltagerlandenes forskellige ledelsesstile.

- Det har været helt fantastisk at opleve de studerende in action på Northwood Campus. Det var skønt at se, hvor dygtige de danske studerende er til at begå sig i en international konkurrence. De deltog med stort engagement og seriøsitet. Der var da også mange rosende ord fra de amerikanske professorer og de andre landes deltagere. Jeg er meget fortrøstningsfuld mht. branchens fremtid, siger Jesper Juul-Jensen.

Næste år går turen til Tyskland, hvor unge fra forskellige lande igen skal dyste om at være dygtigst til at øge indtjeningen i en bilvirksomhed. Bilbranchen vil igen tage med og støtte de danske deltagere både økonomisk og moralsk i deres arbejde med at dygtiggøre sig til gavn for den danske autobranche i årene frem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078