23948sdkhjf

Fremgang i bilsalget ligner stabilisering

Personbilssalget på 8599 i februar var en stigning på 15,6 procent i forhold til februar 2009. Det vidner fortsat om et marked på vej frem, om end fremgangen er mindre end i december og januar, anfører De Danske Bilimportører, DBI..

- Væksten i markedet fortsætter i februar, og vi har efterhånden så mange måneder i træk med fremgang, at det giver mening at begynde at tale om et mønster med en stabilisering, siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Han peget på, at fremgangen er bredt fordelt mellem mange forskellige biltyper, og det tyder på en grundlæggende og bred efterspørgsel. Den lille klasse med Toyota Aygo og Suzuki Alto tegner sig for 4075 indregistrerede biler – et godt stykke over mellemklasse 1, VW Golf-klassen, der endte på 1821 nyregistreringer i februar. Fire elbiler blev det i øvrigt også til.

Også varebiler frem

Varebilsmarkedet har længe været underdrejet, men i februar steg salget med 1276 nye varebiler for første gang siden april 2007. Stigningen var på 3,5 procent sammenlignet med februar 2009. Det er en markant fremgang i forhold til januar i år, hvor varebilsmarkedet faldt med hele 21,4 procent.

- Det viser, at investeringslysten så småt er ved at vende tilbage i erhvervslivet, men fremgangen sker fra et meget lavt niveau, og de kommende måneder vil vise, om optimismen for alvor bider sig fast, når det gælder salget af nye varebiler, siger Tejs Laustsen Jensen.

Lastbil-sektoren er stadig hårdt ramt og viste i februar et fald i nyregistreringer på 58, 9 procent sammenlignet med februar 2009. Her forventer DBI først stabilisering om nogen tid
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078