23948sdkhjf

Frank Jessen er død, 67 år

En af dansk motorsports stilfærdige profiler, racermekaniker Frank Jessen, Ryomgård på Djursland, er død efter længere tids sygdom. Han blev 67 år.

Han var født og opvokset i Perstrup, hvis navn han var med til at sætte på motorsportens landkort i en helt anden sammenhæng.

Det skete, da han som ganske ung var mekaniker for den unge godsejer og racerkører Jens Chr. Legarth. Denne var én af Danmarks bedste racerkørere, men havde også ambitioner om at bygge en motorbane af internationalt format på sin hjemegn.

Flere landbrugsarealer var i spil, indtil Frank Jessen foreslog ham at kigge nærmere på et stykke jord ved landsbyen Perstrup. Rådet blev fulgt, og her blev motorbanen Ring Djursland skabt, og fik ry som en mini-Nürburgring.

Men banen kostede også den unge Jens Chr. Legarth livet ved dansk motorsports hidtil værste ulykke i 1967, hvor to blev dræbt og flere kvæstet.

I årene forinden havde Frank Jessen rejst Europas landeveje tynde med Legarth og holdt dennes materiel kørende. Her lærte han kunsten at lægge øret til en avanceret motor og at ligge på ryggen i græsset under en racer og klare problemerne medhåndelag og uden avanceret testudstyr.

Den faglige stolthed fulgte ham gennem hele livet, lige fra han indrettede eget bilværksted på forældrenes ejendom i Pederstrup med tuning af biler som speciale, til han senere blev værkfører hos Fiat i Randers og Herning, drev eget værksted i Lystrup ved Århus og siden fik ansættelse som mekaniker i hjembyen Ryomgård.

Her var han medlem af en lille kreds entusiaster, der i fritiden samledes om den fælles interesse for køretøjer på to eller fire hjul. Frank Jessen var i den grad optaget af sit speciale, at han havde indrettet et lille værkstedslokale i forbindelse med sit soveværelse i hjemmet. Så kunne han gå direkte fra sengen til filebænken – og omvendt.

Frank Jessen blev bisat fra Nødager kirke på Djursland dagen efter, at han ville være fyldt 68 år. Han tog efter eget ønske ud på sin sidste rejse iført den slidte kedeldragt, som var hans varemærke gennem hele livet.

Gorm Albrechtsen, motorredaktør
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063