23948sdkhjf

Autobranchen køber sig ind i ny international auto-portal

Seek4Cars.net samler bilinteresserede, køb og salg af reservedele og på sigt også køb og salg af brugte og nye biler.
Mange i den danske autobranche bakker op om tiltaget Seek4Cars.net, der, i samarbejde med autobranchen, bliver en portal, som samler bilinteresserede, køb og salg af reservedele, samt – ikke mindst - forbinder autobranchen med køberne. Fremadrettet skal Seek4cars blive et konkurrerende tiltag til de eksisterende internet-annonce-sites såsom Bilzonen.dk, Den Blå Avis/dba.dk og den dominerede Bilbasen.dk.

En tredjedel af selskabet er pt. solgt til branchen som anparter. 49 procent i alt udbydes for at skabe et fællesejet, stærkt alternativ til de eksisterende portaler, som ophavsmændene og aktører i autobranchen mener er blevet for dominerende.

Gruppen bag Seek4Cars.net befinder sig i Nordjylland og består af de tidligere personer bag den succesfulde autovirksomhed Auto Danmark med it-løsninger til branchen gennem mange år, Allan Laustsen og ikke mindst it-specialisten Kim Espersen.

- Seek4Cars.net er muligheden for, at bilforhandlere, importører, kæder, grossister, værksteder og autoophuggere sammen skaber et konkret samarbejde på tværs af interesser og organisationer. Der er virkelig stor interesse for vores tiltag fra branchen, både fra virksomheder og organisationer. Blandt andet har vi været inviteret med til mange branchemøder omkring konceptet og skal de næste måneder med til adskillige møder landet rundt omkring Seek4Cars.net og mulighederne, siger 40-årige Kim Espersen, der er direktør i Seek4Cars ApS.

Selskabet Seek4Cars ApS er del af Bizzcorp. Communities ApS, og den tilhørende hjemmeside Seek4Cars.net, forventes i drift inden for et par måneder.

Facebook for bilinteresserede

Via internetportalen Seek4Cars.net vil idefolkene i første omgang samle bilfolket i hele verden på en portal, der helt og holdent henvender sig til dem, der har benzin i blodet. Det bliver 100 procent brugerorienteret, og brugerne kommer selv til at bestemme form og indhold. Brugerne opretter egne grupper og udveksler erfaringer, billeder og projekter med andre, der har samme interesse for nye biler, styling, reparation, klassiske biler med mere. Hertil kommer reservedele, som også har relevans for autobranchen.

- Autobranchen har gennem årene oparbejdet et kæmpe lager af ældre reservedele og stumper, som hverken er synligt for private eller de professionelle, og branchen har i årevis set sig nødsaget til enten at smide dele væk eller gemme dem. Det er dyrere at opbevare end det er at skrotte, så mange ubrugte reservedele til ældre bilmodeller bliver kørt direkte fra lager til skrot.

- Autobranchen får med Seek4Cars.net et vindue til at varetage salg og administration af disse varer til interesserede købere, både nationalt og internationalt, siger Kim Espersen.

Seek4Cars.net har været i kontakt med udbydere af reservedele til biler, bilforhandlere, grossister, værksteder og autoophuggere, på tværs af organisationer og interesser, og har set et stort potentiale for at samle dette under en hat og distribuere dele direkte til bilinteresserede og professionelle i hele verden. Seek4Cars.net lanceres derfor på flere sprog.

Årsagen til at det ikke har været gjort før er ifølge Kim Espersen, at det har været for dyrt og besværligt for de enkelte at udvikle et system, som kunne katalogisere de 100.000-vis af varenumre og samtidigt omsætte informationerne, så de kan findes og købes på internettet via en fast, ensartet struktur.

- Seek4Cars.net bringer varerne det sidste stykke ud til brugerne på en enkel og overskuelig måde i de lande og på de sprog, som sælgeren ønsker sine varer solgt på.

- Enighed gør som bekendt stærk, og det er det, som man i den danske autobranche er i gang med at bevise. Samarbejdet med Seek4cars tackler den sidste hurdle, og vi vil være i stand til at samle informationerne fra de mange forskellige systemer og servere dem direkte til køberne, såvel professionelle som private, siger Kim Espersen.

Brugte og nye biler

Seek4Cars.net vil også tilbyde hosting af hjemmesider og datasystemer, da dette næsten er kommet som et krav fra anpartshaverne, da flere i autobranchen giver udtryk for, at de gerne vil flytte tilbage til det "gamle Auto danmark".

Efter møder med autobranchen er ønsket omkring brugte biler og bilsystemer kommet mere i fokus. Seek4cars forventer dermed på sigt at gå ind i markedet for salg af brugte og nye biler, da mange i branchen – ikke mindst de nye medejere – mener, at der skal en ny spiller til.

Kim Espersen understreger, at Seek4Cars.net idemæssigt har udviklet sig meget, efter kontakten med branchen og alle de positive input.

- Seek4Cars.net var i begyndelsen tænkt som et rent communitybaseret site for bilinteresserede og salg af reservedele med mere, uden den store kommercielle del med bilannoncer, men dette er kommet som et stort ønske fra branchen. Dermed kan branchen være med til at sætte dagsordenen og selv være monopolbryder. Tilgangen af nye og brugte biler er helt afgørende for, om ét selskab kan dominere markedet, som tilfældet er i dag, siger en forventningsfuld Kim Espersen og fortsætter:

- Jeg er ikke nervøs for, at de store og dominerende spillere på markedet skal kvæle vores initiativ, da Seek4Cars.net vil være meget andet end en bilportal. Så længe Seek4Cars.net har autobranchens opbakning og kan skabe noget nyt og værdiskabende for branchen, kan branchen være med til at styre deres egen annoncering og udvikling i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078