23948sdkhjf

Tid til sommerhjul

Erfaringen viser, at mange ikke får foretaget skiftet fra vinter- til sommerdæk og derfor kører videre med vinterdækkene, selv om både sikkerhed, miljø og økonomi lider derunder, påpeger Thomas Harbo, adm. direktør hos Bridgestone Danmark A/S.

- Det er positivt, at en stadig større andel af de danske bilister vælger at bruge vinterdæk, og den foregående vintersæson har naturligvis bidraget til at øge den andel, men det er vigtigt at huske på, at vi vælger vinterdæk for at opnå maksimal sikkerhed i vintersæsonen. For at opnå tilsvarende sikkerhed i sommersæsonen er det afgørende at få sommerdækkene på, når vejret bliver varmere. Sommerdæk bremser og styrer bedre end vinterdæk, når vejret er varmt og desuden slides vinterdæk hurtigere ved højere temperaturer, siger han.

Meget tyder på, at der fremover vil komme flere af de meget kraftige regnskyl.

- Det er forhold, der stiller meget store krav til dækkene. Det er afgørende, at dækkene har god mønsterdybde, så de effektivt kan fortrænge vand fra vejbanen og dækket kan opnå vejgreb. Jo mere nedslidte dæk, jo længere bliver bilens bremselængde på våd vej og der opstår lettere akvaplaning . Når vejen er våd, bør man faktisk køre minimum 20 km/t langsommere med nedslidte dæk end med nye dæk, tilføjer Thomas Harbo.

Dækkene har afgørende betydning for vores sikkerhed i trafikken og det er vigtigt at de er i god stand. Det gælder i høj grad også vedligehold af dæktryk. For lavt dæktryk kan have katastrofale konsekvenser, idet bilen bliver vanskelig at styre og man kan i værste fald miste kontrol over bilen i en nødsituation. Desuden har lavt dæktryk også konsekvenser for miljø og økonomi.

Nyt flagskib

- Vores valg af dæk har også en indflydelse på det samlede brændstofforbrug. Bridgestone har med sine Ecopia produkter demonstreret, at det er muligt at opnå mindre rullemodstand og dermed lavere brændstofforbrug, samtidig med at dækkenes sikkerhedsmæssige kvaliteter forbliver på det velkendte høje niveau. Med Turanza ER300 Ecopia får man ti procent mindre rullemodstand og sparer således både økonomi og miljø, siger han.

I forbindelse med den netop afsluttede internationale biludstilling i Geneve, introducerede Bridgestone sit nye flagskibs produkt; Potenza S001 som er et eksklusivt sportsdæk, der henvender sig til større biler med stor motorkraft. Dækket har allerede opnået stor anerkendelse og er således blev valgt som originalmontering på to nye superbiler; Ferrari 458 Italia samt Aston Martin Rapide.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109