Autogenbruger i miljønetværk
Grindsted Autogenbrug har altid taget miljøhensyn og kan næppe gøre meget mere, men måske kan virksomheden inspirere andre, mener indehaver Ove Jørgensen.
Men selv om Ove Jørgensen har "ren" samvittighed, har han alligevel valgt at gå med i Miljønetværk Syd. Med det, han allerede har gjort, tror han dog ikke, at han kan spare meget mere, end han allerede har gjort.
Han fik for et par år siden sensorer monteret inde og ude, som slukkede lyset, når der ikke var aktivitet. Han har også investeret i en stor presser, som sørger for, at de biler, der ikke plukket for genbrugsdele, kun fylder en brøkdel af, hvad de gjorde før. Nu kan der læsses mange flere bilskrog på den lastbil, der skal køre dem væk.
Gensidig inspiration
- Vi var en af de første i branchen, der blev miljømærket, men vi har meldt os ind i netværket, blandt andet fordi kommunen er med i det, og det kan være en god rygdækning, som sikrer, at det, vi gør altid er helt i orden. Måske kan vore egne erfaringer også bruges af andre virksomheder i netværket. Vi hjælper hinanden, siger Ove Jørgensen.
Ove Jørgensen har også et håb om, at miljønetværkets grønne flag kan give lidt mersalg, og at han med dette kan være med til ændre holdningen i den del af befolkningen, som stadig ikke mener, at autogenbrugsbranchen tager nok hensyn til miljøet.
Vinteren luner
Efter en afmatning i 2009 har Grindsted Autogenbrug han i modsætningen til så mange andre i autobranchen oplevet, at de seneste tre måneders vintervejr har lunet.
- Der har været pæn efterspørgsel efter for eksempel gummilister til dørene, som er revet af i frostvejret, generatorer som ikke har klaret den kolde tid, skærme som er blevet beskadiget, en dør der er slået skæv og andre dele, som har været billigere at finde hos os end at købe nyt, siger Ove Jørgensen. Og så venter han stadig på at se det endelige resultat af hvor mange biler forsikringsselskaberne erklærer totalskadede efter vinterens mange uheld.