23948sdkhjf

Kvalitet fra start til slut

Kvalitet, arbejdsprocesser og skadesopgørelse var fokuspunkterne, da medarbejdere fra LAKexperten i sidste uge var på kursus i Århus. Derudover nåede kursisterne også at lægge vejen forbi to moderne værksteder i Viborg og Århus.
Inspiration var der nok af, da en flok LAKexperten-medarbejdere i sidste uge deltog på et kursus med kolleger fra andre LAKexperten værksteder rundt om i landet. Kursets overskrifter kredsede om kvalitet, arbejdsprocesser og skadesopgørelse – og det gav ifølge kursisterne et stort udbytte.

En af kursisterne – den 19-årige Dennis Østergaard fra Autoglans i Videbæk – blev mindet om, hvor vigtigt det er, at han er i stand til at varetage klargøringen af bilerne, før de føres frem til sprøjtekabinen.

- Forarbejdet skal være i orden, ellers bliver sprøjtearbejdet også derefter. Derfor er jeg blevet endnu mere opmærksom på, at det arbejde, jeg laver, skal være 100 procent, fastslår Dennis Østergaard.

Medarbejderen fra Autoglans var blandt de yngste på kurset. Men det oplevede Dennis Østergaard ikke som nogen ulempe – tværtimod.

- Jeg fik tips og gode råd fra de lidt ældre på kurset. Samtidig kunne jeg jo høre på nogle af de ældre herrer på kurset, at min indsats også er vigtig. De kan sprøjte nok så godt inde i kabinen, men hvis min spartling ikke er i orden, så er vi jo lige vidt. Og det samme gælder, når jeg skal stille krav til vores pladesmede. Det skal være kvalitetsarbejde fra start til slut, siger Dennis Østergaard.

Skadesopgørelse under lup

Et middel til at sikre en ordentlig kvalitet er ifølge en anden LAKexperten-kursist det indblik i skadesopgørelse, kursusdeltagerne fik med sig hjem.

- Det har en negativ effekt, hvis skaden fra starten af er opgjort forkert. Er den det, bliver vi mere presset, fordi vi har mindre tid til at udføre vores arbejde. Derfor var det også rigtig godt at få et indblik i, hvordan skaderne gøres op. For i sidste ende kan det betyde, at vi får den ekstra halve time til at lave vores arbejde i den kvalitet, vi vil stå inde for, pointerer Kurt Mortensen fra Køge Bugt Autolakering.

Med sine 53 år var han blandt de ældste på det netop afviklede kursus. Men det var det første kursus, han deltog i, efter Kurt Mortensen for et år siden skiftede til Køge Bugt Autolakering – et af de 52 værksteder i LAKexperten.

Moderne værksteder

Udover den praksisrelaterede teori, som hørte til emner som arbejdsprocesser, kvalitet og skadesopgørelse, blev der også tid til, at kursisterne besøgte to af de mest moderne værksteder i LAKexperten.

Besøgene hos Midtjysk Autolakering i Viborg og Lakspecialisten i Århus gav flere af kursisterne nyttige indretningstips med hjem i bagagen. Heriblandt afdelingsleder Martin Holst fra Mosegaards Autolakering.

- For det første er det jo meget godt at komme ud at se noget andet, end det man går i til daglig og høre om, hvordan kollegerne gør det i det daglige. Men det handler jo også om at følge med tiden. Og når vi hos os snakker om at udvide vores værksted, så er det virkelig godt at se, hvordan de har fået det til at fungere på værksteder, som er med helt fremme med det sidste nye, mener Martin Holst.

For en stor del af deltagerne var det anden gang inden for et år, de deltog på et kursus i LAKexpertens regi. I starten af 2009 stod kursus-menuen på kommunikation, samarbejde og videndeling på de såkaldte teambuilding-kurser. Og netop sådan et teambuilding kursus afholdes den 8.-9. marts i Kolding for endnu en flok LAKexperter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062