23948sdkhjf

Verdensnavn hittede på Amager

Besøg af airbrush-ikon gav valuta for pengene til de deltagere, som deltog i påskedagens airbrush-workshop hos LAKexperten på Amager – Elkjærs Lakcenter i Kastrup.
Arrangørerne var glade, kursusdeltagerne var glade – og airbrush ikonet Craig Fraser var såmænd også i godt humør, da han påskesøndag forlod Danmark efter tre dages workshop hos Elkjærs Lakcenter på Amager. Her tryllebandt amerikaneren sammen med islændingen Yrrin Baldursdottir airbrushentusiaster fra tidlig morgen til sen aften. En indsats, som gjorde kraftigt indtryk på kursisterne.

- Han er jo kanondygtig til sit arbejde og var virkelig god til at forklare sig. Jeg var måske lidt nervøs for, om jeg kunne forstå fagudtrykkene, inden vi gik i gang, men det gjorde Craig Fraser til skamme. Han var utrolig god til at få alle med – med tegnsprog eller fagter, så det var virkelig godt, fastslår Tina Christensen.

Til daglig er hun han ansat som malersvend ved Spedalsø Autolakering i Horsens – en af aktionærerne i LAKexperten. Fra det regi deltog også Michael Rydder fra Elkjærs Lak-Skadecenter i Gundsømagle ved Roskilde.

- Jeg har fået en masse med hjem. Lært en masse forskellige teknikker og fået en stor baggrundsviden, som jeg føler, jeg kan bruge. Craig Fraser er jo en stor amerikaner – og han fik virkelig vist, hvad han kan. Det er det bedste kursus, jeg nogensinde har været på, forsikrer Michael Rydder.

Fælles for Tina Christensen, Michael Rydder og de 16 andre deltagere på Craig Fraser workshoppen var, at de alle fik lov til at komme til fadet for at prøve kræfter med de teknikker, som de blev præsenteret for.

Efter fredagens instruktioner fra Craig Fraser, kreerede kursisterne selv deres motiver på en lang række skilte. Hver morgen tog kursisterne fat fra kl. 10 – og egentlig var det planen, at kurset hver dag skulle afsluttes kl. 18. Men den tidsramme hold på ingen måde om lørdagen.

- Vi lukkede først ned kl. et om natten mellem lørdag og søndag, hvor Craig og Yrrin dekorerede hver sin ende af en bil, hvorefter vi lakerede den om søndagen, så alle kunne se, hvor flot det kan gøres. Og det var helt vildt, det resultat, vi stod tilbage med, lyder det fra arrangør Kenneth Elkjær fra Elkjærs Lakcenter på Amager.

Også Kenneth Elkjær fik anerkendende ord med på vejen, da Craig Fraser var på vej ud af døren.

- Han sagde, at det var den bedste workshop, han havde afholdt uden for USA. Det tager vi da som et kompliment, for han har afholdt en del, siger Kenneth Elkjær.

Vender tilbage i 2011

Inden han tog afsked med Craig Fraser søndag aften, gav de hinanden håndslag på, at Craig Fraser også næste år øser ud af sin viden inden for airbrush på dansk grund. Kurset afvikles formentlig i januar måned. Noget som allerede er noteret hos flere af dette års kursister.

- Jeg forventede at komme hjem med en masse ny viden, og det er lykkedes. Jeg kan lægge skygger nu, lave skabeloner og meget andet og føler ikke, at jeg står ligeså meget på bar bund, som jeg måske gjorde før. Så selv om det ikke er det her, vi laver ret meget af på vores værksted, så skal jeg helt sikkert af sted næste år igen. Det handler jo om udbud og efterspørgsel, og hvis efterspørgslen er der, så føler jeg mig klar til at klare opgaven, fastslår Tina Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078