23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

JIM CLARKS Ford Lotus Cortina fra 1965-1966, kommer til salg på en auktion i England om kort tid. Bilen er fremstillet hos Ford i Boreham i racingafdelingen, og vurderes til omkring en halv million kroner. Jim Clark blev verdensmester i Formel 1 i 1963 og igen i 1965 i Lotus-Ford, men kørte også en del løb på bane med Lotus Cortina'en.

ANDEN AFDELING i WRC-serien, VM i rally, i Mexico, efter Det Svenske Vinterrally, blev vundet af den mangedobbelte verdensmester Sebastien Loeb i Citroën C4 foran den tidligere norske mester Petter Solberg i en privatanmeldt Citroën C4. De to Ford-kørere Latvala og Hirvonen sluttede på fjerde og femte pladsen. Næste VM-afdeling er i Jordan den 31. marts.

DER KOM EN håndfuld nye mennesker til Motorklubben Centrums kursus i orienteringsløb i Carl Nielsen hallen syd for Odense forleden. De to hold meldte sig ind omgående, blandt andet bil direktør Niels Holm Jensen, Odense, fra firmaet V. Holm Jensen. De udgik dog i det efterfølgende træningsløb, men de vil lære mere. Ikke mindst fordi holdet agter at deltage i det historiske Monte-Carlo næste år. Holm Jensen lægger lokaler til et mindre træningsløb, som Centrum holder den 21. marts.

DE TO JYSKE brødre Christian og Bo Sørensen har været til sæsonpremiere på den italienske South Garda bane med vekslende resultat. Christian Sørensen har fabrikskontrakt med det italienske Birel team i år, og storebror Bo kører for det østrigske Birel KSB Racing team, der skal dyste om mesterskabet i Tyskland. Premieren sker i starten af maj på banen i Kerpen.

RENAULTS FORMEL 1 team har skrevet kontrakt med russiske Lada i et nyt udviklingsselskab. Den nye russiske kører hos Renault Formel 1, Vitaly Petrov, er også sponsoreret af Lada, der har været med i WTCC-serien, VM for standardbiler, de seneste par år. Lada var ikke med under de første to WTCC-afdelinger i Brasilien, men de får nu adgang til den nyeste udvikling. Renault ejer 25 procent af Lada selskabet.

ANDEN AFDELING i IRC-serien i rally omkring Curitiba i Brasilien blev for andet år i træk vundet af nordirske Kris Meeke/Paul Nagle, Peugeot 207 S2000, foran engelske Guy Wilks/Phil Pugh, Skoda Fabia S2000. Næste afdeling er i Argentina den19.-21. marts.

DANSK RALLY FORENING, DRF, har fået ny formand. Efter fem år i bestyrelsen, de sidste tre år som formand, er Peter Bjørnsten afløst af Knud Nielsen efter kampvalg.

DASU ARRANGERER i løbet af året Race Camp, der benævnes som højskole i uddannelse af racerkørere med fag som idrætspsykologi, fysisk træning, ernæring, kørsel og evaluering. Det sker over to dage. Tilmelding til bbn@dasu og mere på DASU’s hjemmeside www.dasu.dk i løbet af marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078