23948sdkhjf

Elektrisk styresensor måler på underlaget

Bosch har udviklet en ny drejningsmoment sensor til elektriske servostyretøjer, TSS, der står for Torque Sensor Steering. Bosch oplyser, at systemet blandt andet tager hensyn til underlaget, som bilen kører på.

TSS komponenten skal være færdigudviklet i løbet af eftersommeren til montering på de første biler fra efteråret.

Elektriske styretøjer er meget energibesparende sammenlignet med de tidligere traditionelle hydrauliske hjælpestyringer. Bosch oplyser, at bilister typisk vil kunne spare en halv liter brændstof per 100 kilometers kørsel med TSS udviklingen.

ADAC, der er den største bilistorganisation i Europa, har tildelt Bosch en fornem hæder for udviklingen af mindre ABS-systemer til motorcykler samt parkeringsautomatik, der er bygget ind i mere end 200 bilmodeller på kloden.

- Vi forventer en stigende interesse for parkeringsautomatik de næste år, og arbejder på at gøre parkering hundrede procent automatisk via sensorer i siderne og et advarselssystem mod kollisionen, der kan mindske risikoen for skader og uheld. Det næste bliver en hjælp til bilisten, når han eller hun skal forlade en parkeringsplads. Det eneste, føreren skal holde øje med, bliver andre biler i området, udtaler Dr. Rainer Kallenbach, Executive Vice Præsident hos Bosch Automotive Electronic division.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078