23948sdkhjf

Hurtige feriedage på Danmarks Tekniske Museum

Trænger man til lidt fart på tilværelsen mellem påskefrokosterne, så har Danmarks Tekniske Museum i Helsingør fokus på fart lige nu.
I forbindelse med særudstillingen "…I al hast – transport og kommunikation i fartens tidsalder" udstiller museet i påsken og april måned et kunstværk inden for transportens historie: en Morgan Threewheeler Super Sport Beetleback fra 1935.

Det er i år 100 år siden, at H.F. S. Morgan stiftede firmaet Morgan Motor Company i Malvern Link i England, hvor fabrikken stadig ligger.

Det skete på basis af det helt unikke trehjulede køretøj, han havde udviklet med fritliggende V-motor forrest på bilen og en speciel forhjulskonstruktion kaldet "sliding pillars", som den dag i dag anvendes på de firehjulede Morgan sportsvogne.

Morgans ambition var at bygge et billigt, men sportsligt køretøj, som på den tid blev kaldt "cycle cars", herhjemme motorcykelbiler. H.F.S. Morgan havde skabt en konstruktion, som trods sine kun tre hjul havde særdeles god vejbeliggenhed og var meget hurtig.

Motorcykelbilen fik dengang som nu en vis kultstatus og kunne på små snoede veje, ofte også på racerbanerne, køre fra de fleste. Det var en Morgan, der som det første trehjulede køretøj kørte 100 miles i timen, og den kvindelige racerkører Gwenda Hawkes satte i begyndelsen af 1930’erne i en tunet Morgan Super Sport en række hastighedsrekorder på op til 190 km/t. Flere af disse rekorder blev først slået i løbet af 1950’erne.

Fart på æggene!

Traditionen tro er der gemt æg på museet i påsken. I år har påskeharen gemt dem steder, hvor man kan finde oplysninger om fart. Alle børn, der finder æggene og svarer på nogle fartspørgsmål, får en lille præmie. Efter påske trækker vi lod om en større præmie.

For de større børn er der en tipskupon, hvor man blandt andet skal gætte hastigheden på verdens hurtigste fly og verdens hurtigste møbel: En motoriseret sofa.

Museet har i påskeugen fra 27. marts til 5. april åbent dagligt fra kl. 10 til 17, også mandage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092