23948sdkhjf

Roadpricing mindsker kødannelsen

Et roadpricing-forsøg fortaget af NXP og IBM i Holland har vist, at avanceret roadpricing-teknologi kan motivere bilister til at ændre adfærd og derved mindske kødannelse.
NXP Semiconductors og IBM har gennemført et forsøg, der viser, at bilister kan blive motiveret til at ændre adfærd, reducere kødannelse og bidrage til et grønnere miljø.

Den seks måneder lange prøveperiode i byen Eindhoven skulle give den hollandske regering et indblik i forskellige trafikale problematikker og deres mulige løsning. Testperioden var meget succesfuld, 70 procent af bilisterne ændrede adfærd for at undgå myldretiden, når de blev præsenteret for de rigtige motivationsfaktorer – hvilket beviser, at roadpricing-systemer kan have en positiv effekt på kørevaner og hjælpe med at dæmpe trafikken.

- Forsøget har overgået vores forventninger,"siger Maurice Geraets, senior director, NXP Semiconductors.

- NXP og IBM har registeret mere end 200.000 testkilometre som en del af forsøget, og samtidig har systemet også vist sig at være meget pålideligt. Med den nye teknologi bliver bilisterne afregnet på baggrund af vejtypen, tidspunktet og bilens grønne profil, og kan samtidig give feedback til bilisterne for at hjælpe dem med at spare penge og tage grønnere valg. Derudover har forsøget i Eindhoven vist, at teknologien er parat til at blive lanceret i større skala.

- Den GPS-baserede løsning har vist, at det er muligt på nationalt plan at implementere roadpricing. IBM har allerede implementeret congestion charging i Stockholm, Brisbane, Singapore og London, og med muligheden for nu også at bruge GPS, kan løsningen implementeres på landsplan med flere millioner biler, siger Eric-Mark Huitema, mobility executive hos IBM.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078