23948sdkhjf

Opdaterede krav til brandsikring

Den lille Tekniske giver råd om brandsikring i ventilationsanlæg.
Midt på sommeren trådte den nye udgave af DS 428 (3.udgave) i kraft.

De nye normer skærper kravene til brandsikringen af ventilationsanlæg og følger på den måde aktivt op omkring den øgede samfundsfokus på passiv brandsikring i bygninger. Rockwool A/S har netop udgivet en revideret udgave af lommebogen "Den lille Tekniske", skriver magasinet Jern & Maskinindustrien..

Den nye norm har som udgangspunkt en øget fokus på personsikkerheden, og dermed forhindring i spredning af ild og røg.

Den farlige røgspredning kan stoppes med to principielt forskellige typer anlæg:

Det traditionelle ventilationssystem med brand-, flamme-, og røgspjæld eller det røgventilerede som – uden megen automatik – leder røgen bort fra de områder, hvor branden er opstået.

Begge systemer kan designes så de opfylder normens krav, så det er alene overvejelser om driftsikkerhed og økonomi, der afgør valget.

Selv om det spjældbaserede system har været det mest anvendte hidtil, peger Rockwool A/S på fordelene ved det røgventilerede system:

Den enkle og ukomplicerede opbygning reducerer installationsomkostningerne væsentligt. Man sparer blandt andet røg- og flammespjæld samt kabelinstallation, og det giver samtidig minimale kontrol- og driftsomkostninger.

Desuden fungerer brandisoleringen også som lyddæmpning samt kondens- og varmeisolering.

Generelt set giver det røgventilerede system den bedste og mest økonomiske totalløsning.

Som bog og på nettet

I den nye udgave viser man blandt andet konkrete løsninger, der lever op til den nye norm. Både når det drejer sig om brandsikring af runde og firkantede ventilationskanaler, samt brandgennemføringer.

Blandt andet introduceres en hel ny løsning til firkantede ventilationskanaler, hvor brandisoleringen består af en nyudviklet Conlit Alu Brandmåtte.

Lommebogen dækker alle områder inden for teknisk isolering: Varme- og kolde rør, ventilationskanaler, kedler, beholdere, sprinklerrør og meget mere.

I et specielt tabelafsnit, der dækker de fire forskellige isoleringsklasser, kan man finde de isoleringstykkelser, der opfylder lovgivningens minimumskrav. Men der er også særskilte tabeller med fremtidsorienterede isoleringstykkelser, der både er mere energi- og CO2 besparende samt mere økonomiske i længden.

Bogen henvender sig primært til isolatører samt projekterende, der arbejder med tekniske installationer etc. Bogen findes både i trykt form og i en søgevenlig netudgave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.721