23948sdkhjf

Største enkeltinvestering hos Bosch

200 mm halvlederfabrik påbegynder drift i Reutlingen. Det er en væsentlig forudsætning for fremtidens elektromobilitet, påpeger Bosch.
Under tilstedeværelse af forbundspræsident prof. Dr. Horst Köhler har den nye 200 mm halvlederfabrik påbegyndt driften i Reutlingen. Den nye fabrik, hvor der fremover fremstilles halvledere og mikromekaniske komponenter, er med en samlet volumen på 600 millioner euro den største enkeltinvestering i Bosch-koncernens historie.

- Trods den økonomiske krise havde vi viljen, styrken og ressourcerne til at gennemføre dette projekt, siger Franz Fehrenbach, koncerndirektør hos Bosch.

De nye produktionsfaciliteter er virksomhedens svar på den stigende efterspørgsel efter stadig mere komplekse elektroniske komponenter og systemer i bilen, bygninger og forbrugsgoder som f.eks. mobiltelefoner, laptops eller spillekonsoller.

- Eksempler som halvlederproduktionen er et godt bevis på, hvor velforberedt industrien i Baden-Württemberg er på fremtidens udfordringer, siger Stefan Mappus, ministerpræsident i Baden-Württemberg.

- Hvis vi vil gøre motorerne endnu mere økonomiske og gøre det endnu mere sikkert at køre bil, vil det kun være muligt med mere teknik og netop også elektronik, betoner Franz Fehrenbach.

Nye elektroniske systemer sørger for et lavere brændstofforbrug og dermed mindre emission. Betydningen af elektricitet som energi til hjælpesystemer, men på længere sigt også til det egentlige drev, stiger kontinuerligt. Det kræver til gengæld elektronisk styring af stadig større mængder elektrisk energi. Udviklingen af bilspecifikke løsninger til energielektronik er en af nøglerne til en yderligere elektrificering af fremtidens køretøjer.

Det arbejder de 1200 ingeniører i Reutlingen også med. Denne direkte forbindelse mellem udvikling og produktion lige i nærheden af topinnovative bilproducenter er også en af grundene for Bosch til at producere 200 mm halvledere dér.

Halvledermarked på genoprettelseskurs

Den nye halvlederfabrik hører til divisionen Automotive Electronics, der på verdensplan beskæftiger cirka 20.000 medarbejdere. I Reutlingen er der blevet fremstillet halvledere siden 1971. I dag er 6700 mænd og kvinder beskæftiget på stedet, hvor der fremstilles sensorer, komponenter og elektroniske styreenheder fortrinsvis til bilindustrien, men i stigende grad også til forbrugsgodeindustrien.

Efter en omsætningstilbagegang på 19,5 procent sidste år forventer divisionen Automotive Electronics for 2010 et plus på mindst 15 procent.

- Det vil dog vare frem til 2012, inden vi igen har nået omsætningsniveauet fra 2007, siger Christoph Kübel fra ledelsen i Automotive Electronics.

Divisionen afspejler branchens udvikling. Sidste år var markedet for chips til bilindustrien særligt hårdt ramt af følgerne af den økonomiske krise. Omsætningen faldt med 20 procent til 15,8 milliarder dollar, mens det globale halvledermarked kun faldt 8 procent til en samlet volumen på 226,3 milliarder dollar. I år forventer branchen en kraftig stigning i alle segmenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.151