23948sdkhjf

Værkstedsservicefirmaer på fabrikskursus i Italien

Samtlige DVS medlemsfirmaer deltog på kursus i fejlfinding og udbedring på autoværkstedslifte og dækmaskiner.
Dansk Værkstedsservice forening (DVS) har netop gennemgået et omfattende tre-dages kursus i fejlfinding og udbedring på autoværkstedslifte og dækmaskiner på Ravaglioli-fabrikken i Bologna i Italien. Samtlige medlemsfirmaer har nu gennemgået hele Ravaglioli programmet og blev certificeret til at servicere alle maskinerne.

- Holdet bestod af ti deltagere, som ankom søndag aften til Bologna og startede kurset tidligt mandag morgen i det fantastiske showroom, hvor alle varianter af 1, 2 og 4-søjlede lifte over gulv, under gulv, sakslifte samt mobile lifte i alle varianter kunne afprøves i funktion sammen med et fuldt program af kalibreringsmaskiner og dæk monterings- og afbalanceringsmaskiner. Der var indlagt fejl, som skulle findes og udbedres efter en grundig teoretisk præsentation af Ravagliolis tekniske eksperter, fortæller DVS konsulent Holger Skovkjær.

Den økonomiske krise har berørt liftmarkedets producenter, og det har været nødvendigt at arbejdsfordele mandskabsstyrken, hvorfor selve produktionen på denne fabrik ikke kørte i denne uge. Det gjorde den til gengæld på en anden Ravaglioli fabrik i Ferrara-området, som også blev besøgt, oplyser han.

Turen til Ravaglioli var arrangeret af FTZ Autodele og Værktøj A/S, som står for det meste af liftsalget i Danmark, hvorimod DVS monterer og servicerer bestanden af lifte.

- Vi har været utrolig glade for, at alle foreningens medlemmer kunne få denne uddannelse og tilegne sig et grundigt kendskab til produkterne og de tekniske enheder forbundet med maskinerne, siger Holger Skovkjær.

Der blev endvidere tildelt en kode til materialet, således firmaerne kan indhente al dokumentation via internettet.

DVS er forholdsvis nydannet fra 2008 og fik i januar 2010 endnu to nye medlemsfirmaer, som også nåede at komme med på kurset.

- Det årlige lovpligtige eftersyn af lifte med mere skal udføres af en sagkyndig person, og vi kan nu med god samvittighed udføre vort service- og vedligholdelsesarbejde på de danske lifte, understreger Holger Skovkjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094