23948sdkhjf

40 millioner til energieffektiv transport

Energieffektive busser, alternative drivmidler eller transportplaner i virksomheder og kommuner. Der er åbnet op for visioner og ideer, når Center for Grøn Transport indkalder ansøgninger om tilskud til forsøgsordninger indenfor bæredygtige transportløsninger.
40 millioner kroner til forsøgsordninger inden for energieffektive transportløsninger er første runde på en tilskudsordning administreret af Center for Grøn Transport under Transportministeriet. Midlerne er en del af en pulje på 200 millioner kroner, som er afsat i regeringens transportaftale "En grøn transportpolitik". Tilskuddene skal være med til at gøre Danmark til et grønt teknologilaboratorium på transportområdet og bidrage til at skabe grøn vækst.

- Det bliver spændende at se, hvilke projekter der lægges op til. Der er ingen tvivl om, at der både er store potentialer for CO2-reduktion og ikke mindst innovative løsninger, når vi ser på Danmarks transportsektor, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Regeringens målsætning om reduktion af CO2-udledningen uden tab af mobilitet, og at der skal udvikles nye bæredygtige transport teknologier, er nogle af de kriterier, der lægges vægt på, når ansøgningsmaterialet skal vurderes. Ligeledes skal projekterne være omkostningseffektive, så der opnås mest mulig CO2-reduktion for pengene.

- Det er vores håb, at vi vil se flere aktører gå sammen på tværs af brancher og organisationer, så vi får storskala projekter, der giver solide resultater og CO2-reduktioner, forklarer transportministeren.

En dynamo for den fortsatte udvikling

Center for Grøn Transport blev etableret i forbindelse med indgåelse af transportaftalen sidste år. Med forankring i Færdselsstyrelsen er det centerets opgave at være videnscenter for nye transportteknologier og sikre, at viden deles på tværs af brancher og organisationer. Derfor vil centeret i forbindelse med forsøgsordningen indgå som en aktiv partner i projekterne og være med til at synliggøre resultater og ikke mindst have fokus på CO2-potentialet.

Center for Grøn Transport gennemførte i efteråret 2009 en høring, hvor man efterlyste ideer til forsøg med energieffektiv transport.

- Jeg er glad for de mange gode idéer vi modtog i forbindelse med høringen, siger Niels-Anders Nielsen, der er leder af Center for Grøn Transport og fortsætter:

- Fra høringen har vi selvfølgelig nogen ideer om, hvilke ansøgninger vi kan forvente, men vi har ikke nogen forudindtaget mening om, til hvem eller til hvilke teknologier midlerne skal fordeles mellem. Og vi håber, at ansøgere tænker "ud af boksen" og kommer med nogle spændende og nytænkende projekter, siger Niels-Anders Nielsen.

Center for Grøn Transport har netop offentliggjort ansøgningsmaterialet til brug for første ansøgningsrunde. Centeret forventer at næste runde vil blive afviklet ultimo 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088