23948sdkhjf

Nyt koncept skal motivere til grøn kørsel

Flere skal vælge de mest energirigtige modeller, når de skifter bil. Det kan gøres ved at lease i stedet for at købe.
En undersøgelse fra easyfleet viste for nylig, at mens de mest energirigtige biler er dyre i køb, så ser billedet helt anderledes ud, hvis man vælger at lease. I langt de fleste tilfælde kan det betale sig – også økonomisk – at vælge den grønneste løsning, når der skal leases bil. Nu skubber easyfleet yderligere til udviklingen, så forhåbentligt endnu flere sætter fokus på CO2-udledningen, når "ny bil" står på dagsordenen.

- Cyklen er naturligvis altid det bedste valg set i forhold til CO2-udledningen, men den er ikke altid et realistisk valg. Derfor er der god grund til at skubbe på motivationen for at få flest mulige til at vælge de mest energirigtige biler. Det er den bedste løsning for miljøet og ofte også for den enkeltes økonomi, siger direktør i easyfleet, Peter Lorentzen.

Selvom det allerede nu er billigere at lease bilmærkernes grønneste modeller, så sætter easyfleet nu endnu et tiltag i søen, der skal gøre det endnu mere attraktivt at vælge de grønne modeller.

- Vælger man de A-mærkede biler, kommer man i princippet til fremover at køre CO2-neutralt. Det skyldes, at easyfleet opkøber CO2-kvoter, så vi på den måde "dækker" udledningen fra de biler, kunderne leaser, forklarer Peter Lorentzen.

Helt konkret støtter opkøbet udviklingen af et komposteringsanlæg i Malaysia, som reducerer udviklingen af drivhusgasser.

- Der er løsninger til både singlen og den store familie. Det afgørende er, at det er en A-mærket bil, man vælger. Der er ikke bidragsløsninger på andre biltyper, for vi ønsker ikke, at det skal være en form for aflad for at køre i en mere forurenende model. Derimod skal det være endnu en tilskyndelse for at vælge den mest miljørigtige model.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078