23948sdkhjf

Grøn bilsocialisme

REGERINGEN HAR HAFT sine grønne fingre langt nede i motorrummet på den danske samfundsmodel i sin plan 4V – Viden, Vækst, Velstand, Velfærd. Ikke mindst hvad angår bilafgifterne, hvor elbiler bliver prioriteret højt. Måske mangler der i virkeligheden et femte V for Venstre, idet landets liberale parti, som bekendt, står i spidsen for de forandringer, der skal til for at tune Danmarks fremtid i det globale samfund. Nogle i autobranchen finder det mærkværdigt, at de grønne fingre, som naturligvis holder miljøet i hævd, er styret ind på at fremhæve vores transport i elbiler. En af landets bilforhandler-organisationer er således på vippen til at kalde afgifts-udspillet for grøn bilsocialisme – men nøjes med at udtale, at danskerne fremover presses afgiftsmæssigt over i de nulstillede elbiler, når afgifterne på hybrid- og dieselbiler justeres opad.

DET ER DER NØDVENDIGVIS ikke noget forkert i. Nogle gange er man, også som forbruger, nødt til at få det skub, der skal til, hvis vaner og fordomme skal vendes til nye muligheder. Lidt som at blive fyret fra et job, hvor den umiddelbare ulykke ofte viser sig at føre til spændende nyt, man ikke anede kunne byde sig til. Man bliver tvunget til at prøve et alternativ.

DET ER AL ÆRE VÆRD, at man også fra politisk hånd gerne ser Danmark som et foregangsland inden for elenergi og vind-transport i elbiler, der ultimativt får strøm fra de stadig større vindmøller i landskabet – 800 af de største kan dække hele landets energibehov. Tankevækkende. Vi som forbrugere tilskynder politikerne til at øve pres på bilproducenterne til at finde alternative brændstofformer. Bilproducenterne løser gerne dette behov – så er det også kun rimeligt, at forbrugerne får det afgiftsmæssige skub, der måske skal til for at prøve nyt i form af en elbil. Hvis ellers den kan dække det daglige transportbehov. Vi skal naturligvis ikke have vinden i ryggen for enhver pris. Også andre teknologier, som de fremherskende hybrid-biler, skal have en chance. Det er ikke mindst det nye ministerholds opgave at fordele sol og vind lige i også dette spørgsmål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078